Kan yapıcı yiyecekler halsizlik ve yorgunlukla savaşıyor!

Kan yapıcı yiyecekler halsizlik ve yorgunlukla savaşıyor!

Kan yapıcı yiyecekler halsizlik ve yorgunlukla savaşıyor!
Kan yapıcı yiyecekler neler? Halsizlik ve yorgunluğa neden olan kansızlığı bir diğer adıyla anemiyi ortadan kaldıran mucizevi besinleri sizler için hazırladık!

YEŞİL MERCİMEK

Magnezyum, çinko ve demir gibi kan hücrelerin oluşumunu destekleyen maddeler bakımından zengin olan yeşil mercimeği haftada en az iki tabak tüketmek gerekir. Kansızlığın yanı sıra kronik yorgunluğu da ortada kaldıran yeşil mercimek hem salata hem de yemek olarak tüketilmektedir.


hergun-keciyonuzu-pekmezi-icerseniz-zZmT

Kan oranı düşük olan kişiler genellikle gün içerisinde kendisini daha yorgun ve halsiz hissetmektedir.Bu halsizlik ve yorgunluk ilerleyen dönemlerde daha ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle vücuttaki demiri arttırarak kan oranının yükseltilmesi gerekmektedir. Bunun için de yediğiniz gıdalara dikkat etmeniz gerekiyor. Elmaelma.com olarak sizler için kan oranını dengeleyen ve anemi hastalığının önüne geçen besinleri araştırdık. Peki kan yapıcı yiyecekler nelerdir? İşte kansızlığı önleyen mucizevi besinler! 


gunde-bir-avuc-kuru-uzum-yerseniz-cYnF.j

KEÇİBOYNUZU 

Keçiboynuzu demir bakımından oldukça zengin bir besindir. Hatta ve hatta kan yapıcı besinlerin içerisinde en etkili olan da keçiboynuzudur. Yapılan araştırmalara göre adet döneminde ve hamilelik döneminde tüketilen keçiboynuzunun çok fayda sağladığı ortaya çıkmıştır. Kansızlığı ciddi bir şekilde önleyen keçiboynuzu birçok hastalığa karşı da kalkan görevi görmektedir. 


hergun-keciboynuzu-pekmezi-icerseni-Nc8I

ISPANAK 

Kan yapıcı besinler arasında yer alan bir diğer besin ise ıspanaktır. İçerisindeki demir sayesinde çizgi filmlere bile konu olan ıspanak kan yapıcı besinler arasında 2. sırada yerini almaktadır. 


hergun-keciboynuzu-pekmezi-icerseni-9WdR

KURU ÜZÜM 

Kandaki alyuvar hürelerini arttırmaya yarayan kuru üzüm yüksek derecede polifenolik antioksidanlar içermektedir. Aynı zamanda kandaki toksitlenmeyi de azaltarak inanılmaz derede kan yapmaktadır.  Uzmanlar günde bir avuç tüketilmesinin sağlığa katkısı olacağını belirtiyor.


hergun-keciboyunuzu-pekmezi-icersen-iACP

KIRMIZI PANCAR

Kırmızı pancar C vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir. Özellikle felç ve inme riskini azaltmaya yardımcı olan bu besinin haftada bir kez tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. 


hergun-keciboyunuzu-pekmezi-icersen-bLgU
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 19:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER