Reflüye Karşı En Etkili 7 Önlem!

Reflüye Karşı En Etkili 7 Önlem!

Reflüye Karşı En Etkili 7 Önlem!

Bazen göğüs ortasında yanma, ağrı, ağza acı su gelmesi bazen de ses kısıklığı ve kuru öksürükle ortaya çıkan reflü, en yaygın sindirim rahatsızlıklarından biri olarak kendini gösteriyor. Yaş farkı ayırt etmeyen ve giderek yayılan bu hastalığın meydana gelmesinde en büyük etken, yanlış beslenme alışkanlıkları olarak değerlendiriliyor. Reflü tedavi edilmediği taktirde yaşam kalitesini düşürüp, iş hayatını olumsuz yönde değiştirmekle kalmıyor, yemek borusuna hasara neden olup kansere giden yolu bile açabiliyor.

İşte reflüye karşı alınması gereken 7 önlem,

1) Dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenme en başta alınması gereken önlemlerden. Doğal ve sağlıklı ürünleri tüketmeye dikkat edilmelidir. Öğün saatleri düzenli olmalı, öğünler aksamamalı, akşam öğünleri biraz hafif olmalı ve geç saatlerde yemek yenmemelidir.

2) Yemeğin ardındaki 3 saat içinde uzanıp yatılmamalı, yatmadan önce midemizin yediklerimizi hazmetmesi için zaman geçmelidir. Geç saatlerde, uyumadan önce atıştırma olmamalı, yatmadan önce mutlaka midenin boş olması lazım.

3) Gereğinden fazla yemek yemekten, zor hazmedilecek, yağlı, etli ağır yemeklerden, kızartma, hamur işi ve mayalı gıdalardan uzak durmak gerekir. Gaz yapacak baklagiller, sebzeler ve meyveler gerektiği kadar yenmeli.

4) Hazır ve katkılı gıdalar, asitli gazlı içecekler, aşırı acı, turşu, tuzlu, baharatlı, soslu gıdalar tüketilmemelidir. Çikolata, kahve, sıcak içeceklerin çok sıcak içilmesi reflüyü tetikler.

5) Orta uzun vadede fazla kiloların verilmesi, şişmanlık ile mücadele, egzersizin arttırılması, gerekirse bu konuda uzmanlardan yardım alınması önemli tedbirlerdendir.

6) Tütün ve kötü içeceklerden uzak durulmalıdır.

7) Stres, aşırı yorgunluk, gerginlik ve uykusuzluktan kendimizi korumamız gerekir.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER