Sarımsağı Sütle Birlikte Tükettiğinizde Bakın Neler Oluyor

Sarımsağı Sütle Birlikte Tükettiğinizde Bakın Neler Oluyor

Sarımsağı Sütle Birlikte Tükettiğinizde Bakın Neler Oluyor

Uzmanlar sütle birlikte tüketildiğinde ağız kokusunu engelleyen ve sağlığımız için mucizevi faydaları olan sarımsağın faydaları hakkında şunları ifade ettiler:

BESİN ZEHİRLENMELERİNİN ÖNÜNE GEÇER

Bilim adamları besin zehirlenmelerinde çoğunlukla karşılaşılan Campylobacter jejuni bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın yüz kat daha etkili olduğunu belirtiyorlar.

KANSERİ ÖNLER

Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini en aza indirmede yardımcı olduğunu ortaya çıkarıyor. Çin populasyonunda yapılan bir uygulamada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya inmiştir.

SARIMSAK NASIL TÜKETİLMELİ?

Sarımsağı ezilmiş ve çiğ bir şekilde tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, "Kuru veya toz sarımsak yerine sevilen yemeklerde taze olarak kullanın.

Ezildiğinde hidrojen sülfit açığa çıkıyor bu da sağlıklı kan basıncı seviyelerini destekler ve kalp üzerinde sayısız olumlu faydası vardır.

Tadını seviyorsak pişmiş yemeklerde kullanmak yerine çiğ olarak tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller.

Kötü kokusundan ötürü çiğ yemek istemiyorsanız, yapılan bir çalışmada sütle beraber tüketiminin ağız kokusunu azalttığı bulunmuş" açıklamalarında bulunuyorlar.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 01:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER