Uzmanlar Sık Çarşaf Değiştirmemenin Zararlarını Açıkladı!

Uzmanlar Sık Çarşaf Değiştirmemenin Zararlarını Açıkladı!

Uzmanlar Sık Çarşaf Değiştirmemenin Zararlarını Açıkladı!

Yapılan araştırmalar sık çarşaf değiştirmenin zararlı olduğunu ortaya çıkardı. İşte o araştırma ve sonuçları...

Philip Tierno, çarşafların yeterince sık değiştirilmediğinde bakteri ve mantarlarla dolu bir "botanik bahçesine"  dönüştüğünü dile getirdi. New York Üniversitesi'nden Mikrobiyolog Philip Tierno, çarşafların yeterince sık değiştirilmediğinde bakteri ve mantarlarla dolu bir "botanik bahçesi" haline geldiğini vurguladı. Philip Tierneo, yastık, nevresim ve çarşafların kıvrımları arasındaki mikroskobik yaşamın hastalıklara yol açabileceğini savundu.

Hastalıkları önlemek için çarşafların haftada bir defa yıkanması gerektiğini kaydeden Tierno, çarşafta ter, cilt hücreleri, mantarlar, bakteriler ve çeşitli vücut sıvılarının biriktiğini dile getirdi. Son araştırmalara göre; 1.5 ila 20 yıl arasında kullanılan tüy ve sentetik yastıkların, 17 farklı türde mantar içerdiğini kanıtladı. Bilimsel araştırmalara göre; insanlar yatakta bir yılda ortalama 118 kilo terliyor. Ortamın sıcak ve rutubetli olması da mantarların üremesine neden oluyor.
Tierno, kirli çarşafların bir haftada insan sağlığına zarar verebilecek duruma gelebileceği konusunda ikazda bulunuyor.

Philip Tierno, "Sokakta kedi ya da köpeğe dokunduğunuzda nasıl ellerinizi yıkamak istiyorsanız, yatağınız için de benzer şeyi düşünün" ifadesinde bulundu.

* Çarşaflarınızı en az haftada bir kez yıkayın.
* İnsanların yüzde 36'sı çarşaflarını iki ila üç haftada bir değiştiriyor.
* Yüzde 14 çarşaflarını daha az sıklıkta değiştiriyor.
* Bakteri ve mantar, yıkanmamış çarşaflar arasında yayılabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER