Cumhurbaşkanı Erdoğan direktifler verdi, Mithatpaşa tünellerinde sona yaklaşıldı

Zonguldak'ta bir zaman önce üretim ihalesi yapılan Mithatpaşa Tünelleri'ndeki egzersiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hızlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan direktifler verdi, Mithatpaşa tünellerinde sona yaklaşıldı

Zonguldak'ta bir zaman önce üretim ihalesi yapılan Mithatpaşa Tünelleri'ndeki egzersiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hızlandı. Talimatın gerisinde 3 Haziran itibariyle ikmal ihalesi gerçekleştirildi. İhale ile birlikte projenin imarının önündeki engeller kaldırılmış oldu. Yüklenici firmanın personel sayısının arttırılacağı, iş makineleri ve ağır araçlarla ilgili ekipmanların sayısının azami verimliliğe çıkarılacağı öğrenildi.

Proje kapsamına dahil, TTK'nın kullanımında olan tahlisiye binasının, yapılan mülâkat ve yazışma neticesinde en geç Temmuz ayı içerisinde yıkımı gerçekleştirilecek. Bu şekilde, kavşak imalatının başlatılması yönünde hiçbir mania kalmamış olacak. Tekrar tahlisiye binasının yıkılması ile tünellere antre-çıkış yapan ağır araçların manevra kabiliyetleri rahatlatılmış olacak. İnşaat çalışmalarını uygun inceleyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında “Ve bu çalışmaların hızına halkımızın şahitliği sağlanmış olacaktır. Bu gün(04.06.2020)itibari ile ikinci makas mevkiinden tüneller yönüne bakıldığında,T2 Sol tüpte 32 metre ,T2 Sağ tüpte ise 131 metre açılmayan hafriyat alanı bulunmaktadır. Yapılan planlamaya kadar (+,-) 15 Temmuz tarihi itibari ile inşallah sol tüpte ışık görülecektir. Son olarak Mithatpaşa tünelleri ve Kilimli sahil yolu projemiz 31.12.2021 tarihi itibari ile işlenmiş ve halkımızın hizmetine sunulmuş olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Övünç Altındağ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER