Dünya Sağlık Örgütü'nden futbolu yakından ilgilendiren öneri

Korona virüs salgını sebebiyle dünyada futbol dururken, EURO 2020, Copa America gibi büyük organizasyonlar da 1 yıl ertelendi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden futbolu yakından ilgilendiren öneri

Korona virüs salgını sebebiyle dünyada futbol dururken, EURO 2020, Copa America gibi büyük organizasyonlar da 1 yıl ertelendi. UEFA, özellikle lokal liglerin ve kupa maçlarının tamamlanmasını isterken, dün bu konuyla ilgili üye federasyonlarla toplantı yaptı. 55 üye ülke federasyonunun katıldığı toplantıda liglerin ve kupa maçlarının tamamlanması için dağıtılmış yıllık seçenekleri sunan UEFA, bu takvime ulusal maçlar, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını da dahil etti. Yaşanan gelişmenin ardındaki Dünya Sıhhat Örgütü konuyla ilgili açıklamada bulundu. Lokal liglerle ilgili herhangi bir izah etme yapmayan DSÖ, özellikle milletlerarası organizasyonlar konusunda uyarıda bulundu ve tavsiye verdi.

"2021 sonuna kadar askıya alın"

Korona virüs salgınıyla ilgili olarak alınması gereken önlemlere her geçen gün yenisini ekleyen Dünya Afiyet Örgütü, yayılmayı yoklama altına alabilmek adına milletlerarası organizasyonların askıya alınmasını önerdi. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, milli maçlar gibi uluslararası organizasyonların 2021 yılının ardına kadar askıya alınmasını öneren DSÖ, turnuvaların planlamasının, salgın tehlikesi geçtikten sonradan yapılması tavsiyesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER