Apple'ın sır cihazı yola çıktı

Sanal realite (VR), arttırılmış hakikat (AR) ve karma hakikat (MR) derken, sahiden uzun yıllardır konuşulmalarına rağmen her nedense bu teknolojileri gerçeklikte çok da kullanamadık desek yerdir.

Apple'ın sır cihazı yola çıktı

Sanal realite (VR), arttırılmış hakikat (AR) ve karma hakikat (MR) derken, sahiden uzun yıllardır konuşulmalarına rağmen her nedense bu teknolojileri gerçeklikte çok da kullanamadık desek yerdir. Örnekleri var, evet, fakat yaygınlaşmaktan şu aşamada uzaklar. Bunlardan en popüleri sanal hakikat oldu ve o da genelde oyun platformlarında kullanılmasıyla sınırlı kaldı. En azından şimdilik. Ama arttırılmış gerçeklik ve karma gerçeklik konularında, gelecekte işler değişken gözüyle bakılıyor.

Apple'ın uzun senelerdir üzerinde çalıştığı AR gözlüğünü artık yakından tanıtması bekleniyor. Bloomberg'de yayınlanan bir raora tarafından Apple AR Glasses adı verilen arttırılmış realite gözlüğünü 2022 yılında tanıtacak ve ardından da 2023 yılında ise ultra yüksek çözünürlüklü VR / AR hibrit kulaklığına tanıtmaya odaklanacak. Bu bilgiler şu lahza raporda N421 ve N301 kodlarıyla yer alıyor.

Bunların yanı sıra yeniden raporda N301 kod adıyla bambaşka bir kulaklık setinin daha bilgileri geçiyor. Bunun da ekran ve sinametik hoparlör sistemi bulunacağı söylenirken, böylece sanal dünyayı hakiki ile ayırt etmenin epeyce zorlaşacağı da belirtilmiş durumda.

Kuşkusuz bunlar her ne dek raporda yazıyor olsa da, kanlı canlı şekilde görülmeden ve Apple kadar açıklanmadan ne söylense manâsız. Ancak işaretler her şeyin yolunda gittiğini ve 2022'de bu yeni cins gözlüğü göreceğimizi gösteriyor. Bekleyip göreceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER