Ateş ölçme kuyruklarına ‘Termal Kalkan’ çözümü

‘Yeni normal' olarak adlandırılan süreçte hayatımıza çoğu yenilik girdi.

Ateş ölçme kuyruklarına ‘Termal Kalkan’ çözümü

‘Yeni normal' olarak adlandırılan süreçte hayatımıza çoğu yenilik girdi. Toplu taşıma araçlarının kapasitesi sözde yarıya azaltıldı, sosyal mesafe kuralları sıkılaştırıldı, maske takmak zorunlu hale getirildi. AVM'ler, halk binaları, mahalle pazarları, fabrikalar gibi toplu girişin yapıldığı yerlerde ise herkesin teker teker ateşi ölçülmeye başlandı. Bu işlem ise hem uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken keza de ölçüm yapan personelin riskini artırdı. Siemens kadar geliştirilen, 5 metreye değin mesafeden hemen olan ölçüm yapan ve kişilerin maske takıp takmadığını saptama edebilen termal kamera sistemi ise bu risklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Termal kalkan verilen bilgilere kadar Siemens Akıllı Altyapı, tarafından geliştirilen Siveillance Termal Kalkan (Siveillance Thermal Shield) binaya giriş yapacak kişilerin ceset ısısını anlık ölçerken sonuçları video ve kurumsal erişim sistemlerine entegre ediyor. Beden ısısını 5 metre mesafeden temassız olarak ölçen ‘Termal Kalkan', alanda görevli izleme personelinin güvenliğini de sağlıyor. En yüksek doğruluk seviyesini karşılamak için kameralar karoser ısısını göz hizasında ölçüyor. Sonucun artı olması; sesli ve görsel alarmları tetikliyor. Peşinde gövde ısısının yüksek olduğu saptama edilen kişiye tıbbi termometre ile ikinci bir ölçüm daha yapılıyor. Bu ölçümde de riskli bir koşul saptanırsa, devlete ait makamlar göre belirlenen prosedürler hayata geçiriliyor.

Entegre olabiliyor

Siveillance Termal Kalkan, üçüncü parti görüntüleme kameralarını; Siveillance Video güvenlik platformu ve Siemens'in diğer güvenlik sistemleriyle birleştiriyor. Bu Nedenle ölçümler, kurumsal emniyet çözümlerinin meslek akışına sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor. Örneğin, bir fabrika binasının girişinde Siveillance Termal Kalkan kullanılması, rutin antre kontrolü prosedürlerinin bir parçası olarak çalışanları izlemenin süratli ve kolay bir yolunu sunuyor. Bu, özellikle Covid-19 pandemisinin üretimi daha da zorlaştırdığı yiyecek endüstrisi için elverişli bir çözüm sağlıyor. Diğer mümkün dilekçe alanları arasında hastaneler ve hudut geçiş noktaları bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER