Nihat Özdemir: 'Takımlarda Pozitif Vaka Çıkarsa Onları Ayırıp Yolumuza Devam Edeceğiz'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Ligi 12 Haziran'da başlatmayı planladıklarını ancak elllerinde 10 tane alternatif program metni bulunduğunu söyledi.

Nihat Özdemir: 'Takımlarda Pozitif Vaka Çıkarsa Onları Ayırıp Yolumuza Devam Edeceğiz'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Ligi 12 Haziran'da başlatmayı planladıklarını ancak elllerinde 10 tane alternatif program metni bulunduğunu söyledi. Özdemir, "Süper Lig başladığı vakit takımlarda fazla olgu çıkarsa fazla çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

s-cf8705dc49df6214d4155d1b65b21ccf2879ca
TFF Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk'teki Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Özdemir, koronavirüsün futbol ve ekonomiye etkileri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Özdemir'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kararları UEFA ile danışarak alıyoruz"

s-f7990cc1aa5ccdd3530e88fdd505d904acf376
"Ligin başlaması bizim kendi başımıza aldığımız bir karar değil. Bizim hiçbir vakit Avrupa'dan futbol olarak kopmamız mümkün değil. 55 ülkenin aza olduğu UEFA'nın biz de bir üyesiyiz. Dolayısıyla bütün çalışmalarımızı UEFA ile danışarak yapıyoruz. Keza TFF'nin Başkanvekili Sayın Servet Yardımcı, bununla beraber UEFA'nın yönetim kurulu üyesi. Çoğu profesyonel arkadaşım da UEFA'nın değişik kurumlarında görev alıyorlar. Biz UEFA'nın bir parçasıyız. UEFA'nın da görüşleri bizim için çok önemlidir. UEFA diyor oysa bize; "Yapılabilirse, futbolcu ve insan sağlığı önde elde etmek üzere bu maçları oynayabilirseniz, temmuz sonuna kadar tamamlayın. Ben de Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarını ağustos ayında oynayayım ve bunun finallerini ağustos ayı sonunda yapalım."Bu bizi niye ilgilendiriyor? Çünkü ağustos ayı sonunda yapılacak olan Şampiyonlar Ligi finali, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Bu bizim için önemli.

"10 devamlılık hazırladık"

s-231068b71ef6b7569ff61eb81bf256e3952ad3
İkinci taraf; Sayın Bakan Mehmet Kasapoğlu, Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Mehmet Sepil'in de olduğu telekonferans yaptık. Acaba haziran ayında başlanabilir mi? Tüm bunları değerlendirdik ve 7 tane üst, 3 de daha aşağı elde etmek üzere 10 akıcılık hazırladık. Sayın Bakan'ın da görüşü bu. Karar bir istişareyle alındı lakin alternatiflerimiz var. Ben diyorum ancak; Ligler şimdilik haziranda başlayacak. Benim alternatiflerime kadar temmuz ayının ortasında da ben başlayabilirim. 12-13-14 Ağustos'ta da ben bu ligi tamamlayabilirim gibi elimde 10'a yakın senaryom mevcut.Neye bakacağız? Türkiye'de kovid-19 olayı nasıl gidiyor? Çok şükür mükemmel gidiyor. Bırakın mükemmel gitmesini, bence dünyada bu işi en başaran ülke Türkiye'dir."

"Her şey iyi giderse seyircili oynayacağız"

s-43a4d72c1ceae0cb15ba982c00a5ead365fef8
"12 Haziran'a daha hemen hemen 1 ay var. Fakat elimizde alternatiflerimiz var. Dolayısıyla vakit yönünden bir sıkışıklığımız değil. Ola Ki biz temmuz ayındaki maçlarımızı, şimdilik seyircisiz olmasına karşın seyircili oynayabileceğiz, eğer her şey iyi giderse. Nasıl takımlarda önlemleri almışsak, stadyumda oturma düzeninden giriş çıkışların hepsinin planlamasını yaparak şayet de maçlarımızı seyircili oynayacağız."

"8 bin ölüm olan Almanya'da Bundesliga başlıyor"

s-831028ec1c5114f248a2c354b8ae849b031606
"Sıhhat Bakanımızı çok takdir ediyorum. Bugün bu noktada olmamızın en büyük nedenlerinden birisi kendisidir ve onun Bilim Kurulu'dur, Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Biz bu işi fazla başarılı bir şekilde götürdük. Kendisine durumu anlattım ben. Biz başlangıç kararını elde etmek istiyoruz dedim. Vefat sayısı Almanya'da 8 bine yakınken, benim Türkiyemde 4 bin. Almanya'da bugün Bundesliga başlıyor ve bizim için kayda değer bir kılavuz: Ne yaptılar, nasıl hazırlandılar?"

"Sıhhat Bakanı protokolü inceleyip 'siz yolunuza devam edin' dedi"

s-f58afe9b9350657e791f79362bca378a2d8d3f
"Bir fazla ülke bizden kötü olmasına rağmen İtalya, İspanya, İngiltere gibi ülkeler bugün liglerine başlangıç tarihini bildiri ettiler. Ben de Sayın Bakan ile konuşurken dedi ki; "Biz direkt hiçbir şeyinize karışmayız. Siz kararınızı alırsınız." Ben o gün de TFF Afiyet Kurulu'nun Futbola Dönüş Protokolünü kendisine ibraz ettim. İnceledi; ayrıntılı, iyi bir protokol olduğunu kendisi bana açıklama etti. "Siz yolunuza devam edin, başınız sıkıştığında bana soru sorabilirsiniz" dedi. TFF'nin bir Sağlık Durumu Kurulu var ve bunun yanında iyice enfeksiyon hastalıklarıyla ilgilenen bir Sağlık Durumu Kurulu Danışma Kurulumuz var."

"11-12 ekip oynamak istiyor"

s-f160f8f22ed02e2e0a72e3b181b45ca4ff994e
"Almanya, İtalya ve İspanya'nın protokollerinden aldık ve onlardan daha iyi bir protokol hazırladık. Hiçbir vakit sağlıktan ödün vermeyiz. Bizim hedefimiz afiyet şartları içinde bu ligi oynatmak. Basketbol ve voleybol bizden bambaşka. Onlar salon sporları yapıyorlar. Başkanlarıyla görüştüğümüzde 2 takımdan diğer kimse oynamak istememiş. Futbolda öyle yok, 11-12 ekip oynamak istiyor.Süper Lig başladığı zaman takımlarda pozitif olgu çıkarsa fazla çıkanları ayırarak yolumuza devam edeceğiz"Son yönetim kurulu toplantısında almış olduğumuz bir karar var: Süper Lig'i 12 Haziran'da başlatalım. 19 Haziran'da 1. Ligi başlatalım. Temmuz'un 18'inde ise 2. Lig, 3. Lig ve BAL maçlarını oynatalım diye bir karar aldık. Sağlık Durumu şartları elverirse şimdilik kararlar bunlardır."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER