Counter Strike: GO ile saldırdılar

Geçtiğimiz aylar içerisinde salgın sebebiyle oyun oynayan insanların sayısı arttı.

Counter Strike: GO ile saldırdılar

Geçtiğimiz aylar içerisinde salgın sebebiyle oyun oynayan insanların sayısı arttı. Tabii ki siber suçlular da bu artıştan faydalanmayı hedefledi ve oyunları kullanan siber saldırılarda önemli bir artış yaşandı.

Emniyet firması Kaspersky'nin söylediğine göre kullanıcıları oyun temalı fena amaçlı sitelere yön belirleme çabalarının sayısı salgın öncesine kadar, Nisan ayında %54 daha yüksekti. Popüler oyun platformu Steam'den bahseden phishing sayfalarına yönlendirmeler ise %40 oranında arttı.

Oyuncuları güvenli olmayan bölge adlarına yönlendirirken en çok kullanılan oyunlar ise, Minecraft, Counter Strike: Global Offensive ve The Witcher 3 oldu.

Kaspersky kadar gözlemlenen saldırıların büyük bir çoğunluğunda siber suçlular kurbanlarını ücretsiz indirmeler, güncellemeler, genişletme paketleri veya hileler ile çekmeye çalışıyorlardı.

Tuzaklı internet sitelerine giren kullanıcılar ise parola çalıcılardan fidye yazılımlarına ve kriptopara madencilerine dek o kadar çok farklı kötü amaçlı yazılımın bulaşması ile karşılaştı. Kaspersky Emniyet Uzmanı Maria Namestnikova'nın söylediğine tarafından video oyunlar ile ilgili bu saldırıların büyük bir çoğunluğu öyle karışık değildi ve başarılarında kullanıcıların etkisi büyüktü.

Evden çalışma döneminde firmalara bağlanmak için kullanılan bilgisayarlar ile oyunların oynandığı bilgisayarların o kadar çok kişi için aynı olması ve hatta bu bilgisayarların çocuklar, eşler ve evdeki öteki kişiler ile karşılıklı kullanılabiliyor olması, sadece bireysel data ve parasal kaynakları yok, işyeri kaynaklarını da tehlikeye atıyor. Bu yüzden de evden çalışırken, eğer mümkünse, iş bilgisayarı ve bireysel bilgisayarı öbür tutmakta büyük fayda var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER