Instagram, Twitter'ı korkutma ediyor

sosyal medya kanallarının haber kaynağı olarak kullanıldığı bir reel.

Instagram, Twitter'ı korkutma ediyor

sosyal medya kanallarının haber kaynağı olarak kullanıldığı bir reel. Bilhassa son yıllarda artma belirten bu akıntı, Twitter öncelikle almak üzere Facebook ve öteki sosyal mecraları da içine almış durumda. Özellikle genç cins, geleneksel haber kaynakları yerine sosyal medyayı tercih ederken, Instagram da bol miktarda seçim ediliyor. Hatta öyle ama, yayınlanan bir rapora tarafından Instragram bu konuda Twitter'ı geride teslim etmek üzere.

2020 Reuters Institute Digital News'ün yayınladığı araştırmaya kadar Instagram, 2018 yılından bu yanlamasına 2 kat daha pozitif haber kaynağı olarak seçim ediliyor. Buna alt olarak da Instagram'ın haber kaynağı kullanımıyla olarak kullanımıyla Twitter'ı gelecek sene içinde tahtından etmesi bekleniyor.

Özellikle son yıllarda Hikayeler ve IGTV gibi reformcu özellikleriyle genişleyen Instagram, böylece daha geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Yapılan anket raporlarına kadar, ankete katılanların 3'te 2'inden fazlası haber elde etmek için akıllı telefonlarını kullanıyor ve sosyal ağ kanallarının kullanımının da yükselme göstermesi buna bağlanıyor.

Bilhassa ABD'de 18 ila 24 yaş arasındaki gençlerin yüzde 26'ı Instagram'ı nisan ayı içinde koronavirüs ile ilgili bilgiler için haber kaynağı olarak kullanmış. Buna karşılık yüzde 14'ü Snapchat, yüzde 11'i ise TikTok'u tercih etmiş. öte taraftan insanların yüzde 26'ı da koronavirüs hakkında haberler ve bilgiler için Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarına güvendiklerini söylemiş.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER