Intel'in araştırması sonuçlandı

Şimdi içinde yaşadığımız eşi benzeri görünmeyen metamorfoz çağında, işletmeler uzaktan çalışan meslek güçlerini desteklemek zorunda kalıyor.

Intel'in araştırması sonuçlandı
Intel, Kişisel Bilgisayarların Geleceğini Araştırd

Şimdi içinde yaşadığımız eşi benzeri görünmeyen metamorfoz çağında, işletmeler uzaktan çalışan meslek güçlerini desteklemek zorunda kalıyor. Buna emrindeki olarak da çalışanları en iyi şekilde teşvik etmek için içten teknolojiyi kabul etmek daha önce hiç olmadığı değin kritik Bu noktada Intel'in Forrester ile gerçekleştirdiği araştırma manâlı bulgular ortaya koyuyor.

"Kişisel Bilgisayarlar İşlerin Geleceğini Nasıl Şekillendirecek" isimli araştırmada elde edilen bulgular, verimliliği artmak için bireysel bilgisayarların performansını geliştirmenin işletmelerin birincil önceliği olduğunu ortaya çıkardı. Bu araştırma için Forrester, ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Fransa ve Almanya'da BT konusunda karar verme yetkisine sahip 635 kişiyle görüştü. Araştırma, şirketlerin PC performansını artırarak çalışanlarını desteklemenin değerini farkettiklerini ve buna yönelik olarak yerleştirmek istediklerini ortaya çıkardı.  Şirketler buna karşın çalışanların deneyimlerini geliştireceğini ve verimliliklerini artıracağını bildikleri taktikleri uygulamada zorlanıyor.

Araştırmanın öne çıkan sonuçları şöyle;

PC performansını daha artı verimlilik edinmek için artmak işletmelerin birinci önceliği. Araştırmaya katılanların yüzde 87'si PC'leri işlerinin merkezi olarak görüyor ve güvenli ve bereketli bir PC ortamının desteklenmesinin başarılı bir taktik için elzem olduğunu kabul ediyor. Araştırmaya katılan büyük ve orta ölçekli işletmelerin yüzde 67'si 2020'de 2019'a kıyasla PC'lere daha pozitif yatırım yapmayı planlamış.  BT ekipleri proaktif biçimde çalışanların deneyimlerini iyileştirmeye odaklanmak yerine cihazla ilgili sorunlara müdahale için çok pozitif süre harcıyor. BT ekipleri hala yenileme döngülerini yönetmek ve tehlikesiz ortamları muhafaza etmek için uğraşıyor. Araştırmaya katılan ve BT konusunda karar verme yetkisi olanların yüzde 51'i çalışanların çoğunlukla BT ekiplerine PC'leri ile ilgili memnuniyetsizliklerini dile getirdiklerini söyledi. Kaçınılmaz olarak çalışanların jurnal işlerinde aksamaya sebep olan akıcı ve sıkıntılı PC güncellemeleri çalışanların verimliliğini ve deneyimlerini negatif etkiliyor. BT konusunda karar verme yetkisi olanların yalnızca yüzde 29'u bu zorlukları geçirmek için hizmet olarak aygıt (DaaS) gibi alternatif hizmetlere yöneliyor. Şirketlerin birçoğu PC'lerin yenilenmesini çalışanların verimliliği ve şirketlerin uç nokta güvenliği için önemli bir etken olarak görüyor. Araştırmaya katılanların yüzde 91'i PC'lerin yenilenmesinin çalışanların iş ve şirketle ilgili verilerin gizliliğini gözetmek için en tehlikesiz araçlara ve kaynaklara sahip olmasını sağlamada fazla kayda değer bir etken olduğunu kabul ediyor. Çalışanları zinde, daha tehlikesiz PC'lerde bezemek şirket yöneticilerinin çalışanlarına güvenliklerini riske atmadan farklı meslek ortamlarından veya meslek/hayat düzenlerinden kullanım fırsatı sunma imkanı veriyor. Araştırmaya katılan BT konusunda karar verme yetkisi olanların yüzde 85'i şirketlerindeki üstteki seviye yöneticilerin PC'lerin yenilenmesi ile çalışanların deneyimi ve verimliliği arasındaki ilişkiyi anladığını, ancak buna karşın etkili bir adım atamadıklarını söylüyor. Araştırmaya katılan BT konusunda karar verme yetkisi olanların sadece yüzde 36'sı PC'lerin iki senede bir veya daha sık yenilendiğini belirtti. PC'lerin iyileştirilmesine odaklanarak (özellikle de yeni bir uzakta iş gücünü desteklerken) işletmeler yalnızca çalışan verimliliğini artırmakla kalmayıp, bununla beraber çalışanların işe katılımlarını da kayda değer düzeyde artırabileceklerini farkediyor. Bu da daha çok sayıda işletmenin daha yüksek performanslı ve daha güvenli PC'ler içeren bulut tabanlı cihaz yönetimine yatırım yapmasına sebep oluyor. Bu bağlamda, BT konusunda karar verme yetkisi olanların yüzde 56'sı bulut tabanlı aygıt yönetimine yatırım yaparken, yüzde 55'i daha güvenli cihazları öncelikli kılıyor. Yüzde 48 ise daha yüksek performanslı ve daha hızlı yongalara yatırım yapıyor.

Intel'in İşletmelere Yönelik Platformlar Bölümü Stratejik Tasarlama ve Mimarlık Direktörü Michael Nordquist araştırma sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "PC modernizasyonu sadece çalışanların verimliliğini artmak için değil bununla birlikte çalışanların işte daha iştirakçi olmasının sağlanması için de fazla manâlı. Bilindiği üzere, bu vektörler sunabileceğiniz güvenliğin seviyesi ile çelişebiliyordu. Bu özellikle çalışanların nerede çalıştıkları, ağa nasıl bağlandıkları ve bulut ortamında bulunan uygulamalara ve verilere nasıl güvenebilecekleri konusunda daha fazla esneklik aradıkları günümüzde daha da doğru. Intel performans veya güvenlikten ayrıcalık vermeden, her çalışanın işe en büyük katkıyı yapabilmesini olası kılan platformu yaratıyor." dedi.

Konu odaklanmak ve meslek halletmek olduğunda çalışanlar için PC'ler hala en fazla seçim edilen cihaz. Forrester'ın gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçları BT departmanlarının yalnızca COVID-19 krizini sorunsuz atlatmalarına muavin olmakla kalmayacak bununla birlikte gelecekte gitgide daha da yaygınlaşacak olan uzak çalışan işgücü için de dürüst adımları atmasını destekleyecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER