Karpuzunun kilosu yirmi lira olunca dilim dilim satılmaya başlandı

Ayrıca hafif hem de dinç bir meyve olan karpuz, sıvı ihtiyacını karşılamasının yanı sıra metabolizmayı da düzenliyor.

Karpuzunun kilosu yirmi lira olunca dilim dilim satılmaya başlandı

Ayrıca hafif hem de dinç bir meyve olan karpuz, sıvı ihtiyacını karşılamasının yanı sıra metabolizmayı da düzenliyor. Yaz mevsiminin habercisi de olan karpuz, tadı ve ferahlatıcı özelliği ile sofralarda yerini almaya başladı. Kırıkkale'de tezgahlara meydana çıkan ve ortalama ağırlığı 7 ile 15 kilogram İran'dan getirilen ithal karpuz, 6 liradan alıcı buluyor. Fiyatı çok gören vatandaşlar ise, çözümü yarım veya çeyrek alarak bulurken bazıları ise yalnızca sormakla yetiniyor. Yerli karpuzların da kısa sürede tezgahlarda yerini alması bekleniyor.

“Kısa sürede 3 liraya kadar düşer”

İlk olarak ithal karpuzların tezgahlara çıktığını gösteren Pazar esnafı Alişan Aydınlatılmış, fiyatın da kısa sürede düşeceğini söyledi. Okumuş, “1986'dan beri bu işi yapıyorum. Karpuzlarımız yeni geldi. Yerli yok, İran karpuzu fakat yemesi hoş. Bizim yerli karpuzumuzu tutmaz. Yerli karpuzumuz daha değerli daha güzel. Bunu kilosu 5.5-6 lira. Vatandaşlar yarım istiyorlar, çeyrek istiyorlar, tüm alıyorlar. Bazı vatandaşlarımız alamıyor fiyatı yüksek olduğundan nedeniyle. Yerli karpuzumuz çıktığında fiyatlarımız 15-20 güne 3 liraya kadar düşer” dedi.

“Karpuzun cildi manâlı”

Karpuzun iyisinin dışarıdan da bakılarak anlaşılabileceğini kaydeden Aydınlatılmış, “Fiyatlar mahsul olursa ucuzluyor. Mahsul olmazsa pahalı oluyor. Lezzet bakımından iri karpuz daha iyi oluyor. İyi karpuzu vatandaşlar bilemez onu satıcı bilir. Karpuzun cildi manâlı cildinden bilirsin. Karpuz bir defa ötecek, ‘tin tin' edecek. Rengi cildi çok hoş olacak. Karpuz başlayalı 10 gün oluyor, satıyoruz. Azıcık pahalı. Fiyatı Yüksek olduğundan nedeniyle da yurttaş birazcık bezginlik yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Emre Acar - Kadir Arslan
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER