iPhone 12'den bir ilk geliyor

Apple'ın bu yıl eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 12 için sızıntılar tam sürat sürüyor.

iPhone 12'den bir ilk geliyor

Apple'ın bu yıl eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 12 için sızıntılar tam sürat sürüyor. Telefonun yüksek tazeleme hızı sağlayan 120Hz ProMotion adı verilen ekran ile geleceği söylenirken, Cupertino devinin yakında olacak olan zeki telefonu hakkında yeni bir bahis daha ortaya atıldı. Buna kadar iPhone 12'de 4K çözünürlükte 240 fps video kaydı yapılabilecek ve bunu yapan ilk telefon olacak.

Bambaşka kaynaklardan gelen bilgilere kadar iPhone 12 manâlı video tescil özelliklerine sahip olacak. Daha iyi lenslerle resim ve video kalitesini arttırmayı amaçlayan Apple, öte taraftan iPhone 12'de 120fps ve 240 fps video tescil seçeneklerini 4K çözünürlüğü için de sunacak. Şu lahza iPhone 11 Pro ile 240 kare hızda 1080p, yani Full HD çözünürlüğünde video kaydı yapılabildiği düşünüldüğünde, bu manâlı bir gelişme.

Bunun yanı sıra iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri için ProMotion ekranlarının üretim durumları ile ilgili de yeni data mevcut. Buna göre her 2 telefonun da ekran testleri başarılı olmuş, iPhone 12 için ise testler devam ediyor.

Son olarak iPhone 12'lerin kutusundan sıkıntı cihazı ve EarPod'lar çıkmayacağı da gelen bilgiler aralarında. Eğer bu gerçek olursa, iPhone 12 satın almayı düşünenler, telefonu sıkıntı etmek ve müzik dinlemek için ayrıca ödeme gerçekleştirmek zorunda kalacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER