Albayrak Ailesine Hakaret Soruşturmasında 11 Birey Gözaltına Alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak ile ailesine karşın sosyal medyada hakaret içerikli paylaşım yapan 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. EGM'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeleye yer verildi: "Define ve Maliye Bakanımız Sayın.

Albayrak Ailesine Hakaret Soruşturmasında 11 Birey Gözaltına Alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü, Define ve Maliye Bakanı Patent Albayrak ile ailesine karşın sosyal medyada hakaret içerikli paylaşım yapan 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

s-155ba01df3f217ba6223d14ced33eff5c0a57c
EGM'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeleye yer verildi: 
"Define ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın şahsına ve ailesine karşın olarak 30.06.2020 tarihi itibariyle sosyal medya üzerinden hakaret içerikli paylaşımlar yaparak, kişi ya da kurumları hedef gösteren hesaplara yönelik yapılan çalışmalarda, tespit edilen 19 hesap yöneticisi içerisinden 11 şahsın yakalanarak, gözaltına alınmaları sağlanmıştır. Söz konusu şahıslar hakkında adli tahkikat devam etmektedir. Türk Polis Teşkilatı, suç ve suçlularla mücadeleyi her alanda olduğu gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edecektir."
Edinilen bilgiye göre, Antalya'da 2, İstanbul'da 5, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Mersin'de birer kişi gözaltına alındı.

Mersin'deki şüpheli adliyeye sevk edildi

s-a2b728e640e3d185731891e9a111ea2b84ae76
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dördüncü kez baba olduğu haberinin paylaşımına hakaret içerekli yorumda bulunan ve Mersin'de yaşadığı tespit edilen E.B, gözaltına alınmıştı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mersin'de Gözaltına Alındı: Bakan Albayrak'ın Baba Olma Haberine Yaptığı Çirkin Yorumla Tepki Toplamıştı -

Soylu: "Bazılarının FETÖ'cü olduğunu tespit ettik"

s-4fbd6dc09cb627634607eac5e8ced0704dacb4
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltı kararını Twitter'dan yaptığı paylaşımla duyurmuştu: "Aile, anne, eş, çocuk duygusundan yoksun şeytanlaşmışlar, sabaha kadar savcı ve polisler marifetiyle gözaltına alındı. Sosyal medya hesaplarının bir bölümünün yurt dışından ve FETÖ'cü olması yine tespitimiz. Söz, çocuklara böyle kirli bir dünya bırakmayacağız."

Savcılık resen soruşturma başlattığını bildirmişti

s-e3fc14ee39ffeeb3fdb362cb4a099502d33ba4
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı göre yapılan yazılı yorumlama, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hazine ve Maliye Bakanı Patent Albayrak'ın bugün saat 01.02 sıralarında twitter adlı sosyal paylaşım sitesi üzerinden, eşinin doğum yapması üzerine "Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili Eşim Esra'ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz." biçiminde paylaşımda bulunduğu belirtildi.Açıklamada, bu tweetin altına bir takım kişiler göre Bakan Albayrak'ın şahsı ve ailesi hakkında hakarete varan yorumlar yapıldığının açık kaynak araştırmasından anlaşıldığı bildirilerek, "kamu görevlisine aleyhinde hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER