Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nden tüm dünyayı tedirgin eden sözler: Koronavirüs aşısını bulamayabiliriz

Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine ast Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına bölge yeni herif koronavirüs salgını (Kovid-19) sebebiyle 506 binin üstünde insan yaşamını yitirdi, 10 milyonu aşkın insan ölümcül salgına yakalandı.

Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nden tüm dünyayı tedirgin eden sözler: Koronavirüs aşısını bulamayabiliriz

Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine ast Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına bölge yeni herif koronavirüs salgını (Kovid-19) sebebiyle 506 binin üstünde insan yaşamını yitirdi, 10 milyonu aşkın insan ölümcül salgına yakalandı. Salgının tez yayılmasının ardındaki öncelikle Avrupa'da almak üzere birçok ülkede aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nden korkutan bir tanımlama geldi.

"AŞIYI BULAMAYABİLİRİZ"

Dünya Afiyet Örgütü'nden (DSÖ) yapılan son izah etme bütün dünyayı sıkıntılı etti. Açıklamada, "Koronavirüs aşısını bulamayabiliriz" ifadelerine yer verildi.

"EN KÖTÜSÜ AZ ÖNCE GELMEDİ"

ÖTE YANDAN DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, koronavirüs salgını ile ilgili ikinci dalga uyarısı yaptı. Ghebreyesus, "En kötüsü az önce gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm ama bu cins etraf ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz" ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden tüm dünyayı tedirgin eden sözler: Koronavirüs aşısını bulamayabiliriz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER