Rekabet Kurulu Alman Otomobil Devlerine Soruşturma Açtı

Rekabet Kurulu, Alman araba devleri Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında soruşturma açılmasına karar verildi. Rekabet Kurulunca, "Beşli Grup" olarak adlandırılan ve Almanya’da yerleşik, Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında soruşturma açılmasın.

Rekabet Kurulu Alman Otomobil Devlerine Soruşturma Açtı

Rekabet Kurulu, Alman araba devleri Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.

s-0ce92f9112f479309a2eb28b824dffc3a9340a
Rekabet Kurulunca, "Beşli Grup" olarak adlandırılan ve Almanya’da yerleşik, Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.Rekabet Kurumundan yapılan yazılmış açıklamaya göre, söz konusu otomotiv firmaları hakkında yürütülen ön araştırma Kurulca karara bağlandı.

Soruşturmanın gerekçesi

s-ccc2eef94d0f717fbfcab419096eef96b9dbae
Yapılan ön araştırmada elde edilen data, doküman ve yapılan tespitleri 11 Haziran'daki toplantısında müzakere eden Kurul, "Beşli Grup" arasındaki güvenliğe ilişkin iş birliği dahilinde, radar hız teftiş sisteminin çalışacağı en fazla sürat sınırının ve araçların tavanlarının en fazla hangi hızda açılıp kapanabileceğinin belirlenmesini, çevreyle ilgili meslek birliği zarfında yakıt partikül filtrelerinin kullanımının önlenmesini ve piyasaya sürümünün geciktirilmesini, SCR teknolojisi (sertifikasyon ve maliyet unsurları da dahil SCR yazılımı ve dozlama stratejisi) bakımından rekabete hassas bilgilerin paylaşılmasını ve AdBlue deposunun boyutunun belirlenmesini içeren iddialara ilişkin bulguları ciddi ve tatmin edici buldu.

Türkiye'de etki doğurup doğurmadığı tespit edilecek

s-4a9c547c3f58063a48888e3b9f6cc7898525d4
Komite, rekabetin ihlal edilip edilmediğinin ve bahis konusu eylemlerin Türkiye'de etki doğurup doğurmadığının tespitine yönelik, Audi AG, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Volkswagen AG, Mercedes-Benz AG, Bayerische Motoren Werke AG hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER