Son dakika haberi! Maduro, AB Temsilcisine Venezuela'dan ayrılması için 72 saat verdi

BUENOS Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Avrupa Birliği'nin (AB), bazı Venezuelalı siyasilere yaptırım başvuru kararının ardından, Venezuela'daki AB Temsilcisine ülkeden ayrılması için 72 saat süre verdiğini açıkladı. Devlet Başkanı Maduro, düzenlediği basın toplantı.

Son dakika haberi! Maduro, AB Temsilcisine Venezuela'dan ayrılması için 72 saat verdi

BUENOS Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Avrupa Birliği'nin (AB), bazı Venezuelalı siyasilere yaptırım başvuru kararının ardından, Venezuela'daki AB Temsilcisine ülkeden ayrılması için 72 saat süre verdiğini açıkladı.

Devlet Başkanı Maduro, düzenlediği basın toplantısında, AB'nin arasında Venezuelalı rakip siyasilerin olduğu 11 kişiye yaptırım uygulama kararını kınadı.

Devlet Başkanı Maduro, AB'yi sömürgecilikle suçlayarak, "Bugün AB, anayasaya hürmet duyan kurumları oluşturan Venezuelalılara karşısında yaptırım uygulama kararı aldı. Ulusal Meclis (LAHZA) yönetimine, AB'nin Karakas Temsilciliğinin emirlerini yerine getirmediği için yaptırım uyguluyorlar." dedi.

Venezuela'ya saygı duyulması çağrısı yapan Maduro, "AB'nin Karakas Temsilcisine ülkeyi terk etmesi için 72 saat verme kararı aldım. Eğer Venezuela'ya saygı göstermek istemiyorlarsa, gitsinler." ifadelerini kullandı.

AB, aralarında Guaido'yu desteklemeyen bir grup muhalifin de bulunduğu 11 kişiyi yaptırım listesine aldığını açıklamıştı.

Açıklamada, arasında çoğunluğunu muhaliflerin oluşturduğu Milli Meclisin (AN) Başkanı seçilen Luis Parra ve yardımcılarının da olduğu bu kişilere yaptırım uygulanmasına "LAHZA'nin demokratik işleyişine aleyhinde hareket etmek" mazeret gösterilmişti.

Tartışmalı AN Başkanlığı seçimleri

Venezuela'da ABD öncelikle edinmek üzere çoğu Latin Amerika ve Batı ülkesinin yasal anayasal kurum olarak tanıdığı AN'de, Bolivarcı Ulusal Muhafız Gücünün geniş emniyet önlemleri aşağı 5 Ocak'ta başkanlık seçimleri için toplanılmış, muhalifler dahil çoğu milletvekilinin girdiği binaya, Guaido ve bir takım milletvekillerinin alınmadığı bahis edilmişti.

İktidarın Guaido'yu "gösteri yapmakla", Guaido'nun ise iktidarı "darbecilik ve meclisi militarize etmekle" suçladığı karışıklıklar devam ederken, muhaliflerin yolsuzlukla suçlama ettiği milletvekili Luis Parra'nın AN'de düzenlenen seçimde 81 oyla başkan seçildiği duyurulmuş ve yemin töreni düzenlenmişti.

Venezuela Yüksek Yargı Mahkemesi, Mayıs ayının sonunda Parra'nın AN başkanlığını onayladığını duyurmuştu.

Guaido'nun paralel seçimi

Parra'nın başkanlığa seçildiği oylamanın yasal olmadığını öne süren muhalefet Caracas'taki rakip El Nacional gazetesi merkezinde yığılmış ve paralel oylama yapmıştı.

ABD başta olmak üzere Latin Amerika ve Batı'dan birçok ülkenin tanıdığı seçimde 100 oy aldığı iddia edilen Guaido, muhalifler göre her yerde AN Başkanı ilan edilmişti.

Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Güncel Haberler

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER