Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün önemli tehlikesine karşın, Dünya genelinde böylece çok ülkede, salgının bundan böyle jurnal hayat üzerinde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir gerçek.

Koronavirüs, fırsatı kaçırmıyor

Koronavirüs'ün önemli tehlikesine karşın, Dünya genelinde böylece çok ülkede, salgının bundan böyle jurnal hayat üzerinde bir etkisi yokmuş gibi davranılmaya başlandığı bir gerçek. Her ne kadar bütün hayatımızı eve kapanarak geçirmemiz muhtemel olmasa da, tedbir alınmadığında neler olabileceğini bildiren öyle çok örnekle karşılaşmaya başladık bile.

Adı açıklanmayan iki kuaför, Covid-19 semptomlarını göstermelerine rağmen bir hafta boyunca çalışmaya devam ederek, 100'den pozitif müşterinin ve iş arkadaşlarının virüse maruz kalmasına sebep oldu. Durum ABD'nin Missouri eyaletinde, Great Clips kuaför salonunda, 12-20 Mayıs tarihleri aralarında gerçekleşti. Hastalanan ilk kuaförün yolculuk sırasında hastalandığı düşünülüyor.

sonra Springfield-Greene County sıhhat müdürlüğü tarafından yapılan bir açıklama ile, aynı kuaför salonundaki ikinci bir kuaförün daha hastalandığı belirtildi. Doğrulanmış iki vakanın, toplamda yaklaşık 140 kişiyi hastalığa maruz bıraktıkları düşünülüyor.

Springfield-Greene County sağlık müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamaya kadar, hasta olan iki kuaför de, müşteriler de yüz maskeleri kullanıyordu. Ama bu bile, hastalığın bulaşmasını engeleyemedi.

Bu olay bize, tek bir işletmenin bile sadece bir hafta içerisinde öyle fazla kişiyi riske atabileceğini göstermiş oluyor. Her ne kadar işsizlik ve ekonominin durumu Dünya genelinde tüm ülkeler için önemli bir sorun olsa da, ikinci bir olası salgın dalgasının afiyet sistemlerini alaşağı edebileceği de unutulmamalı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER