Trump, göstericileri bastırmak için ordunun göreve hazır olduğunu söyledi

Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, Floyd'un ölümünden sonraki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. "BUNLAR ORGANİZE RADİKAL SOL GRUPLAR"Floyd'un ölümünün çok can sıkıcı olduğunu ancak ada.

Trump, göstericileri bastırmak için ordunun göreve hazır olduğunu söyledi

Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, Floyd'un ölümünden sonraki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BUNLAR ORGANİZE RADİKAL SOL GRUPLAR"

Floyd'un ölümünün çok can sıkıcı olduğunu ancak adaletin sağlanacağını dile getiren Trump, sokaklara dökülen göstericilerin Floyd'un anısına saygısızlık yaptıklarını savundu. Trump, "Bunlar organize radikal sol gruplar, Floyd'un anısını kirletiyorlar. Onun anısı için zor son bulmalı. Bu kişiler, bu Antifa grubu, bunlar radikal sol kötü ahali, bu şekilde hareket edemeyeceklerini onlara öğretmek lüzum." ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY ÖNÜNDE TOPLANAN GÖSTERİCİLER KÖPEKLE KARŞILANACAK

Trump, Beyaz Saray önünde dün toplanan göstericilerin yeniden toplanması ve emniyet koridorunu aşması durumunda "köpeklerle karşılanacaklarını" ve "Dar Servis görevlilerinin" göstericileri hızlıca dağıtacağını söyledi.

"OLAYLARI ÖNLEMEK İÇİN ORDU GÖREVE HAZIR"

Minneapolis'in Halkçı Belediye Başkanı'nı da eleştiren Trump, "Eğer onlar (eyalet yönetimi) çağrıda bulunursa ordumuz (olayları önlemek için) göreve hazırlanmış ve istekli. Oradaki birliklerimiz seri bir şekilde oraya intikal edebilir." dedi.

öte taraftan, Twitter hesabından konuya ilişkin değerlendirmede yer alan Trump, sokaklarda ağırlama yapan şahısların "radikal sol gruplara mensup" oldukları iddiasını yineledi.

KENDİ DESTEKÇİLERİNİ GÖSTERİ İÇİN ZIYAFET ETTİ

Trump ayrıca, kendi taraftarlarından bu akşam Beyaz Saray önünde kendisine destek gösterisi yapmalarını istedi.

PENTAGON, ORDUYA TALİMAT VERDİ İDDİASI

Pentagon'un ülkenin dağıtılmış eyaletlerinde konuşlanan askeri birliklere sokağa çıkmak üzere hazırlanmış olun emri verdiği öne sürüldü. Pentagon'un Kuzey Carolina, New York ve Virginia eyaletinde bulunan birliklere sokağa inmek üzere hazır olmaları emri verildiği iddia edildi.

FLOYD'UN "NEFES ALAMIYORUM" FERYADI, POLİS ŞİDDETİNİ GÜNDEME TAŞIDI

46 yaşındaki George Floyd, salı günü üçkâğıt şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre diziyle boynuna basmasından nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, durum yerine gelen ivedi afiyet ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kayıtlı, çevredekilerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere karşın polis şiddeti tartışmalarını yeniden alevlendirmiş ve Minneapolis öncelikle almak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acele durum bildiri eden Vali Tim Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu denetleme altına almaları için Milli Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

Trump, göstericileri bastırmak için ordunun göreve hazır olduğunu söyledi

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER