Linux, tarihi rekorunu kırdı

İşletim sistemlerinin dilekçe oranlarındaki değişiklikler, yeni NetMarketShare raporuyla ortaya çıktı. Firmanın Mayıs 2020 verilerine göre Linux, yüzde 3,17 pazar payına ulaşarak bütün zamanların en yüksek payını elde etti.

Linux, tarihi rekorunu kırdı

İşletim sistemlerinin dilekçe oranlarındaki değişiklikler, yeni NetMarketShare raporuyla ortaya çıktı. Firmanın Mayıs 2020 verilerine göre Linux, yüzde 3,17 pazar payına ulaşarak bütün zamanların en yüksek payını elde etti. İşletim sistemi yalnızca iki ay önce yüzde 1,36 seviyesindeydi. aynı zamanda NetMarketShare'in geçmişteki rakamlarına baktığımızda, Linux'un zaman zaman yüzde 3'e yaklaştığını (aynı zamanda yüzde 3'ü aşmadığını) görüyoruz. Linux'un yüzde 3'ün üzerinde kalmayı başarması, Linux tutkunları için heyecan verici bir koşul olabilir.

Windows 10 ise Nisan 2020'de yaşadığı düşüşten kurtulmuş gibi görünüyor. Yüzde 57,34'ten yüzde 56'ya düşen işletim sistemi, mayıs itibariyle bitmiş yüzde 57,83'e yükseldi. Pazar payını genişleten Windows 10 ve Linux'un karşı birilerinin düşmesi gerekiyordu ve bir arz düşen, macOS oldu. Apple'ın masaüstü işletim sisteminin dilekçe oranı, yüzde 9,75'ten 9,68'e geriledi.

Destek süresi Ocak 2020'de tamamlanan Windows 7'nin tüm PC'lerin halen yüzde 24,2'sinde kullanılıyor olması, raporun kırmızı alarm veren noktası olarak öne çıktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER