Libya'da Hafter'e bağlı milislerin pusuya düşürüldüğü görüntüler

Libya Ordusu'nun yürüttüğü Hiddet Volkanı Operasyonu basın birimi, cephe hatlarında tutunamayan ve kaçan Hafter güçlerinin araçlarının etkisiz ülkü getirildiğine dair görüntüleri kamuoyuyla paylaştı. ARAÇLARI ETKİSİZ AYLA GETİRİLDİ, KAÇANLAR DA VURULDUDarbeci Hafter'e as.

Libya'da Hafter'e bağlı milislerin pusuya düşürüldüğü görüntüler

Libya Ordusu'nun yürüttüğü Hiddet Volkanı Operasyonu basın birimi, cephe hatlarında tutunamayan ve kaçan Hafter güçlerinin araçlarının etkisiz ülkü getirildiğine dair görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

ARAÇLARI ETKİSİZ AYLA GETİRİLDİ, KAÇANLAR DA VURULDU

Darbeci Hafter'e ast kuvvetlerin mevzi kaybettiği yerlerden Trablus Milletlerarası Havalimanı bölgesinin yakınlarındaki bir noktadan paylaşılan görüntülerde, kaçan Hafter güçlerinin araçlarının etkisiz ayla getirildiği araçtan inenlerin ise ateş altına alındığı görüldü.

"KADIN VE ÇOCUKLAR ARTIK DAHA GÜVENDE"

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Trablus Milletlerarası Havaalanı'nın milislerden kurtarılmasıyla başkent Trablus'ta yaşamış kadın ve çocukların hayatlarının artık daha güvende olduğunu belirtti.

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu, İçişleri Bakanı Başağa'nın, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin başkentteki sivilleri hedef almada kullandığı Trablus Milletlerarası Havaalanı'nın kurtarılmasının arkasından yaptığı açıklamayı paylaştı.

Trablus'a saldıranların, lokal ve uluslararası kanunların yasakladığı her türlü suçu işlediğini ve bunu mahsus yaptığını kaydeden Başağa, "Havalimanı'nın kurtarılmasıyla Trablus'ta yaşayan kadın ve çocukların hayatları bundan böyle daha güvende." ifadesini kullandı.

Havalimanının kurtarılmasını "Hafter milislerinin sivilleri maksat bölge roket ve füzelerinin Trablus'tan uzaklaştırılması konusunda yeni bir adım" olarak değerlendiren Başağa, milislerin sivil halkın evlerine, çocukların odalarına, camilere ve hükümet binalarına mayınlar döşediğini aktardı.

Başağa, Hafter milislerinin örgütlü bir suç çetesi olduğunu ve bunlardan kurtulmadıkça ülkenin rahatlayamayacağını vurguladı.

Libya'da Hafter'e bağlı milislerin pusuya düşürüldüğü görüntüler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER