Mekatronik öğrencileri dev festival için ilk aşamayı geçti

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), “Behemehâl' TEKNOFEST'e katılma adına ‘İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması (İleri Düzey)' kategorisi içerisinde ‘Ön Tasarım Raporu' sürecini 127 takımın arasından birincil 70 takım arasına girerek ilk aşamayı başarıyla tamamlad.

Mekatronik öğrencileri dev festival için ilk aşamayı geçti

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), “Behemehâl' TEKNOFEST'e katılma adına ‘İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması (İleri Düzey)' kategorisi içerisinde ‘Ön Tasarım Raporu' sürecini 127 takımın arasından birincil 70 takım arasına girerek ilk aşamayı başarıyla tamamladığını duyurdu. İstanbul Gelişim Iş Yüksekokulu Mekatronik Programı 1'inci sınıf öğrencilerinden oluşan ‘İGÜ Behemehâl' takımının danışmanlığını Öğr. Gör. Umut Uz yürütüyor. Berk Bal, Rabia Gökçe, Berk Çiftlik Sahibi, Yusuf Apaydın, İbrahim Aktaş ve Mehmet Oktay'ın yer aldığı ekip, “Kritik Tasarım Raporu” süreci için zorunlu çalışmalara ise başladı.

“Yerli, milli ve öncü olma gayesiyle hareket ediyoruz”

Her yıl olduğu gibi bu sene da TEKNOFEST'te dikkatleri üzerlerine çekeceklerini dile getiren İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Işine Düşkün, “Teknoloji alanında öncü fikirlerimiz ve tasarımlarımızla ön plana çıkıyoruz. Uçan Araba ‘TUSİ', ‘Eczamatik' ve ‘Çarpışma Şiddetini Azaltıcı Fren Sistemi' gibi çoğu başarılı projeyi hayata geçirdik. Uçan arabamızı ilk olarak TEKNOFEST'te görücüye çıkarmıştık. Yaptığımız çalışmalarda yerli, milli ve öncü olma gayesiyle hareket ediyoruz. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı da bu konuda her zaman destekliyoruz” biçiminde konuştu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin manâlı kurum ve firmalarının destekleriyle bu sene Gaziantep'te yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde roketten uçan arabaya, otonom sistemlerden insanlık yararına teknolojilere dek çoğu alanı taşıyan 23 dalda yarışmalar yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER