Twitter çalışanları için yeni karar

Koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte, çoğu şirket evden çalışmaya başladı.

Twitter çalışanları için yeni karar

Koronavirüs pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte, çoğu şirket evden çalışmaya başladı. Evde çalışan sosyal paylaşım sitesi Twitter da çalışanları için yeni bir karar aldı. Salgın sona erse bile uzak çalışması mümkün olan çalışanların bu egzersiz modelini devam ettireceğini duyurdu.

Twitter CEO'su Jack Dorsey kadar çalışanlara elektronik mesaj ile iletildiği bilgisine de yer verildi. Twitter sözcüsü "Ofisleri başlatmak bizim kararımız, çalışanların gelip gelmemesi ise onlara ait" dedi.

bununla beraber yüz yüze yapılacak bütün etkinliklerin önümüzdeki yıla değin yasaklandığını duyurdu.

TWITTER, 12 MART'TA EVDEN ÇALIŞMA ŞEKLİNE GEÇMİŞTİ

Twitter, Kovid-19 salgının yayılmasının arkasından 12 Mart'ta dünya genelindeki personeline gönderdiği açıklamada, yeni bir uyarıya kadar evden alıştırma usulüne geçileceğini duyurmuştu.

Açıklamada, çalışanların evlerinde ofis düzeni belirlemek için yaptıkları masrafların şirket göre karşılanacağı, evden çalışamayacak durumdaki sözleşmeli, yarı zamanlı ve taşeron işçilere ise klasik saat başına egzersiz ücretlerinin ödeneceği kaydedilmişti.

Twitter'ın yanı sıra Google ve Facebook gibi teknoloji devleri de salgın sonrası evden çalışma politikalarını gözden geçiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER