Turkcell geçen sene 12 ayda yaptığı satışı 2020’de 3 ayda yaptı

Turkcell'in dijital kanalları üzerinden gerçekleşen operasyon ve aygıt alımları rekor seviyelere ulaştı.

Turkcell geçen sene 12 ayda yaptığı satışı 2020’de 3 ayda yaptı

Turkcell'in dijital kanalları üzerinden gerçekleşen operasyon ve aygıt alımları rekor seviyelere ulaştı. Turkcell.com.tr ve Dijital Operatör uygulaması üzerinden yapılan zeki aygıt satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine kadar 15 kat büyüme yaşandı. Böylece geçen yılın 12 aylık toplamında gerçekleşen satmak hacmine, 2020'nin ilk 3 ayında ulaşılmış oldu. Benzer dönemde dijital kanallardan yapılan Superonline Fiber ve Superbox başvurularında ise bir önceki döneme kadar 11 kat artış söz konusu.

Kadri Özdal: “Sunduğumuz hizmet ve satmak sonrası desteğimiz müşterilerimize güven veriyor”
Turkcell Kişisel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, “Turkcell.com.tr ve Dijital Operatör uygulamamız bizim en büyük teknoloji mağazamız olmuş durumda. Bugün toplam cihaz satışlarımızın yaklaşık yüzde 10'u, ön ödemeli hat kullanan müşterilerimiz aralarında toplam TL yüklemelerinin ise \%15'i dijital kanallarımız üzerinden gerçekleşiyor. Dijital kanallarımızdan yapılan TL yüklemeleri bir önceki yılın benzer dönemine kadar 2,5 kat, bir önceki avuç içi tarafından ise yüzde 141 arttı” dedi.

Özdal, dijital kanallar üzerinden yapılan operasyon ve alışverişlerde yaşanan artışın Turkcell'in müşterilerine sunduğu hizmet ve ürünlerin kalitesini bir defa daha kanıtladığını vurgulayarak “Sipariş edilen bütün ürünleri hijyen kriterlerine uygun olarak güvenli olarak müşterilerimize ulaştırıyoruz. Sunduğumuz Turkcell Garantisi ve satış sonrası desteğimiz sektörde farkımızı ortaya koyuyor ve müşterilerimize güven veriyor. Turkcell olarak odağımızda tekrar tekrar müşterilerimiz var. Onların istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak mahsul ve hizmetler arzetmek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin değişen ihtiyaçları doğrultusunda dijital kanallarımızdaki mahsul ve hizmetleri çeşitlendirdik ve önümüzdeki dönemde bu çeşitliliği sunmaya devam ettireceğiz” dedi.

Nisan'da 43,6 milyon kez ziyaret edildi
2020 Nisan ayında dijital kanalların ziyaretçi sayısı 43,6 milyona ulaşırken, online satışlar bir önceki yılın benzer dönemine tarafından yüzde 342 arttı.

En fazla tercih edilenler kulaklık, kişisel bakım, bilgisayar ve gamer ürünleri
Evde geçirilen sürenin artması, uzakta eğitim ve alıştırma süreçlerine geçişle birlikte bilgisayar satışları da bir önceki döneme tarafından ciroda 5 kat yükseldi. Turkcell dijital kanallar üzerinden yeni cins teknoloji ürünlerinin satışları yüzde 92 büyüme gösterdi. Bu dönemde en çok seçim edilen teknolojik ürünler sırasıyla Bluetooth kulaklıklar, bilgisayar ve tabletler ile daha çok oyuncuların seçim ettikleri gamer ürünleri ve kuşkusuz cep telefonları oldu. Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, “Karantina sürecinde görüntülü mülâkat yapmak için zeki telefonlara talep arttı. Ayrıca eğitim ve meslek yaşamı ev ortamına taşınınca bazı ürünler ön plana çıktı. Mesela müşterilerimiz bu dönemde Bluetooth kulaklık ürünlerine yoğun ilgi gösteriyor. Zira bu kulaklıklara; iş toplantılarında, uzak eğitim sınıflarında veya oyun oynarken gereklilik duyuyorlar ” diye konuştu.

Dijital kanallarda satılan bilgisayar ürünlerine Macbook'lar da eklenirken, Macbook satın elde etmek isteyenlere keza kontratlı keza de kredi kartlı alışveriş imkanı sunuluyor.

Turkcell'in internet sitesi üzerinden satılan ürünlere bu dönemde bireysel bakım ürünleri de eklendi. Bu kategoride özellikle tıraş makinesi ile yüz bakım ürünleri en fazla seçim edilen ürünler aralarında yer aldı. Kişisel bakım ürünlerini seçim eden müşterilerin yüzde 60'ı bu ürünlerin bedellerini faturalarına yansıtarak satın almayı seçim etti.

Her ürün dezenfekte ediliyor
Kategori ayrımı yapılmaksızın, sipariş edilen bütün ürünler üstteki seviye güvenlik ve hijyen kriterlerine uygun olarak müşterilere ulaştırılıyor. Depolar düzenli biçimde dezenfekte edilirken, ürünler raflardan eldivenli personel göre toplanarak paketleniyor.

Farklı ödeme seçenekleri sunuluyor
Turkcell.com.tr'de müşterilere çoğu bambaşka ödeme seçeneği sunuluyor. Dileyen müşterilerimiz istediği teknolojik cihazları faturasına kontratlayarak taksitlendirebiliyor veya tek seferlik faturalarına yansıtarak ödemelerini yapabiliyorlar. Kredi kartı veya banka kartı ile alışveriş yerine getirmek isteyen müşterilerimiz de kartlarını tehlikesiz Paycell daha alçak yapısında saklayarak tek tıkla alışverişlerini tamamlayabiliyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER