PS5'te gözden kaçan ayrıntı

Uzun süren bir bekleyişin ardından Sony, 11 Haziran tarihindeki naklen yayın ile PlayStation 5 tasarımını tanıttı oysa bu tanıtım esnasında gözden kaçmış olan şeyler var. ResetEra üzerindeki bir kullanıcı (VG247 aracılığıyla) kısa bir zaman önce konsolun ve ek donanımlar

PS5'te gözden kaçan ayrıntı

Uzun süren bir bekleyişin ardından Sony, 11 Haziran tarihindeki naklen yayın ile PlayStation 5 tasarımını tanıttı oysa bu tanıtım esnasında gözden kaçmış olan şeyler var.

ResetEra üzerindeki bir kullanıcı (VG247 aracılığıyla) kısa bir zaman önce konsolun ve ek donanımlarının yakın görüntülerini paylaştı ve bu görüntülerde, dokulu alanların tesadüfen çıkıntılar ve tümseklerden oluşmadığını görmemizi sağladı. Aksine bu dokular, PlayStation markasına ast olan çok sayıda x, kare, dairesel ve üçgen sembollerinden oluşuyor. Bu tasarım dokunuşu, Sony'nin 2014 yılında yayımladığı sınırlı sürüm 20. Yıldönümü PS4 konsolunu anımsatıyor.

Sony

Bu dokunun anında fark edilebildiğini bildirmek içten olmaz. Belirlenmiş elde etmek için fotoğraflara fazla yakından görmek gerekiyor. Semboller bir takım fotoğraflarda diğerlerine tarafından daha kolay görülebiliyor fakat canlı yayındaki gösterimde bile kısa bir vakit görülebiliyorlardı.

Her ne değin bu doku detayı ResetEra ve sosyal medya üzerinde genel olarak beğenilmiş gözükse de, PS5'in genel tasarımı hakkında fikirlerin bölünmüş olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Sony'nin artık PS5'in tasarımını ve oyunların bir kısmını açıklaması ile beraber, halen cevaplanması gereken büyük soruların aralarında fiyatı ve yayım tarihi bulunuyor. Sony bunları ne süre açıklayacağı konusunda herhangi bir anahtar sözcük vermiş değil fakat 2020 Noel dönemine yaklaşıyor olmamız ile beraber çok daha uzun bir vakit beklemeyeceğimiz varsayım edilebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER