Bu değin da vicdansızlık olmaz! 8 yaşındaki kızı papağanın kaçmasına sebep oldu diye öldürdüler

Pakistan'nın Rawalpindi şehrinde sekiz yaşındaki Zehra Shah isimli kız, hizmetçi olarak çalıştığı evde yer alan papağanın kaçmasına sebep olduğu gerekçesi ile evin sahibi Hassan Siddiqui ve eşi tarafından dövülerek öldürüldü. Hassan, çok pahalı olduğunu söylediği papa

Bu değin da vicdansızlık olmaz! 8 yaşındaki kızı papağanın kaçmasına sebep oldu diye öldürdüler

Pakistan'nın Rawalpindi şehrinde sekiz yaşındaki Zehra Shah isimli kız, hizmetçi olarak çalıştığı evde yer alan papağanın kaçmasına sebep olduğu gerekçesi ile evin sahibi Hassan Siddiqui ve eşi tarafından dövülerek öldürüldü.

Hassan, çok pahalı olduğunu söylediği papağanın kaçmasına sebep olan Zehra'yı dövdükten sonradan hastaneye götürdü. Kol ve bacakları almak üzere vücudunun öbür yerlerinde işkenceden kaynaklı yaralar yer alan Zehra'yı doktorlar tedavi ederken Hassan, hastaneden kaçtı ancak kısa bir vakit daha sonra polis göre yakalandı.

PAPAĞAN ÇOK PAHALI OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Hassani birincil ifadesinde papağanın çok pahalı olduğunu bu nedenle Zehra'yı dövdüklerini söyledi. Zehra yoğun bakımda yaşam destek cihazına bağlandı ama bir aynı gün içinde hayatını kaybetti.

Ülkede 15 yaş altı çocukların çalışması yasak olmasına karşın çok sayıda çocuk çalışıyor.

Bu kadar da vicdansızlık olmaz! 8 yaşındaki kızı papağanın kaçmasına sebep oldu diye öldürdüler

ZORUNLU OLDUKLARI İÇİN ÇOCUKLARINI ÇALIŞTIRIYORLARDI

Zehra'nın büyükbabası Syed Fazal Hussain Shah, Siddiqui'nin Zehra'nın anne ve babasına kızlarının yanında çalışması karşılığında kızlarını okutacakları sözü verdiğini kızlarını okutmaya güçleri yetmeyen anne ve baba böylece Zehra'nın anne ve babasının Zehra'nın çalışmasına müsade verdiklerini söyledi.

Zehra'nın barbarca öldürülmesinden sonrainsanlar Pakistan'da #JusticeForZahraShah etiketi ile Zehra'nın katilinin hakkettiği cezayı alması çağrısında bulundu. Etikete bir çok Pakistanlı ünlü de destek verdi.

Bu kadar da vicdansızlık olmaz! 8 yaşındaki kızı papağanın kaçmasına sebep oldu diye öldürdüler
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER