ABD'nin Milwaukee kentinde seçilen Türk, 174 yıllık geleneği bozdu

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Milwaukee'de yerel seçimleri şampiyon Türk bayan Ayça Sawa internet üzerinden ant ederek görevine başladı.

ABD'nin Milwaukee kentinde seçilen Türk, 174 yıllık geleneği bozdu

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Milwaukee'de yerel seçimleri şampiyon Türk bayan Ayça Sawa internet üzerinden ant ederek görevine başladı. Yüzde 50'nin üstünde oy alarak şehrin kayda değer görevlerinden Baş Denetçi, Baş Sayman görevine gelen Sawa, "Milwaukee'nin 174 yıllık tarihinde bu rol için birincil kadın olarak seçildim" dedi.

1,6 MİLYAR DOLARI YÖNETİYOR

Doğduğu şehrin bütçesini denetleyecek olan Ayça Sawa, Demirören Haber Ajansı'na konuştu. Sawa, "Milwaukee'nin 174 yıllık tarihinde bu rol için ilk bayan olarak seçildim. Milwaukee'nin bütçesi 1,6 milyar dolar. Bunun bütün muhasebesini yapıp, her yıl mali tablosunu çıkartıyoruz. bununla beraber Milwaukee'nin 7 bin memuru için her 2 haftada bir maaşların ödemesini yapıyoruz ve federal hükümetten gelen paraların hepsinin muhasebesini yapıp içten kullanılmasını denetliyoruz. bununla beraber Belediye Başkanı'nın yaptığı projeler için egemen finansal analizlerini yapıp burada Belediye Meclisi'ne götürüp onların kararına muavin olmasını sağlayarak bütün şehrin bonolarını satıyoruz. bundan başka son olarak Belediye Başkanı'nın tüm departmanlarının programlarını biz denetliyoruz" dedi.

ABD'nin Milwaukee kentinde seçilen Türk, 174 yıllık geleneği bozdu

YEMİN TÖRENİ İNTERNET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİ

Ant törenine ilişkin de açıklamalarda yer alan Ayça Sawa "Ant törenim çok güzel oldu. Koronanın şayet tek artı tarafıydı. İnternet üzerinden düzenlendi ve beni yemin ettiren hakim, burada şehirde seçilen birincil kadın hakimdi. Ben de ikinci seçilmiş kadın olarak bu gururu yaşadım. bununla birlikte internet üzerinden olduğu için Türkiye'den annem ve bütün akrabalarım, Londra'dan abim, Avrupa ve Amerika'dan bütün beni destekleyen arkadaşlarım, Türkler hepsi bağlandı ve 70 birey izledi, fazla duygusal oldu" dedi.

ABD'nin Milwaukee kentinde seçilen Türk, 174 yıllık geleneği bozdu

GENÇ KADINLARA MESAJ: HAYALLERİNİZİN ARKASINDAN KOŞUN

DHA'ya konuşan Sawa, genç kadınlara da mesaj vermeyi ihmalkârlık etmedi. Sawa, "2020 yılında hala kadınların böyle yüksek yerlere geç gelmesi bizim yılmamamız gerektiğini gösteriyor. Genç kadınlara mesajım, hayallerinizin gerisinde koşun ve devam edin. Başka kadınlara yol açmış oluyorsunuz. Böylece kadınlar birbirlerine yardım etmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Milwaukee kentinde seçilen Türk, 174 yıllık geleneği bozdu

TÜRKİYE'YE HASRET KALDI

ABD'ye gelişinden de bahseden Belediyenin Baş Denetçisi, "Annem ve Babam lisansüstü ve doktora yapmak için Amerika'ya gelmişlerdi. En sonunda 80'lerde Milwaukee'ye gelmişlerdi, babam burada meslek bulunca ben de Milwaukee'de doğdum. Ben fazla şanslıydım çünkü büyürken annemler her sene bizi Türkiye'ye götürürdü. Babam da Profesör olduğu için bir, iki sene Türkiye'de de okudum. Yazlarımızı da anne tarafım Egeli olduğu için en çok Çeşme'de geçirdik. Bütün kuzenlerimle birlikte plaja giderdik. Türkiye'de en fazla Ege'nin hoş denizine ve plajlarına hasret kaldım. Tabii ama mükemmel yemekleri ve en önemlisi ailem. Onlarsız hiçbir şeyin tadı tuzu olmuyor" diye konuştu.

ABD'nin Milwaukee kentinde seçilen Türk, 174 yıllık geleneği bozduABD'nin Milwaukee kentinde seçilen Türk, 174 yıllık geleneği bozdu

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER