"Sayfa deneyimi" dönemi başlıyor

Google, arama sonuçlarındaki sıralamaları belirlerken değerlendirdiği faktörlerin aralarında "sayfa deneyimini" eklemeyi planladığını açıkladı.

Google, arama sonuçlarındaki sıralamaları belirlerken değerlendirdiği faktörlerin aralarında "sayfa deneyimini" eklemeyi planladığını açıkladı. Işyeri, olumlu bir adımla mobildeki "en fazla okunan makaleler" bölümündeki AMP gereksinimini de kaldırdı.

Google'ın açıklamasına kadar "sayfa deneyimi" kullanıcıların web sayfasıyla olan etkileşimiyle ilgili bir ölçümde bulunacak. Işyeri sayfa deneyimini belirleyebilmek için Core Web Vitals'i kullanacak. Bununla Beraber Google, sayfanın bir takım bölümlerinde deneyim ortalamanın aşağıda olsa bile, en iyi bilgiye öncelik vermeyi sürdüreceğini söylüyor.

Ama benzer içeriklere sahip aniden çok sayfa bulunduğunda, sayfa deneyimi arama sonuçlarında görünebilmek için çok kayda değer bir ülkü gelecek. Google'ın daha önce sayfalarda harcanan süreyi hesaba kattığı biliniyor, ancak sayfa deneyimi ile daha kapsamlı bir değer biçme yapılacak.

Bunun yanına "Top Stories" bölümündeki AMP gereksinimi kaldırılsa da, framework desteklenmeye devam edilecek ve mevcut olduğunda AMP sayfalarına temas sunulacak.

Firma, web sitelerinin değişikliğe armoni sağlamasının birazcık süre alabileceğini kabul ediyor. Değişikliklerin 2021'den önce geçerli olmayacağı, değişiklikten minimum 6 ay önce bir uyarı yapılacağı belirtiliyor. Dolayısıyla geliştiricilerin hazırlanmak için çokça zamanı olacak. Lighthouse ve PageSpeed Insights'ta yapılan güncellemeler, bu hazırlıklarda geliştiricilere yardımcı olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER