Tamiri sadece Apple yapabilir!

Tamiri sadece Apple yapabilir!

Tamiri sadece Apple yapabilir!

Apple'ın geçen seneki bilgisayarları 2017 iMac Pro ve MacBook Pro'da tanıştığımız T2 yongası, cihazların Touch Bar ve Touch ID gibi yeni özelliklerini yönetmekte kullanılıyor. Yonga, iMac'te video ve grafik işlemede kullanılırken, firmware seviyesinde parola oluşturmaya da izin veriyor ve böylece güvenliği güçlendiriyor.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın! 2018111315353570672.jpgApple, T2 Yongasındaki

Dedikodular, üçüncü parti onarımların ardından T2 yongasının bilgisayarı kullanılmaz hale getirebildiğini de söylüyordu. Bu durum, bir dahili belgenin Ekim'de ortaya çıkmasıyla anlaşılmıştı. Bu belgeye göre T2 yongası, herhangi bir onarımdan sonra özel bir tanı aracının çalıştırılmasını şart koşuyordu. "AST 2 System Configuration Suite" adlı bu araç, yalnızca Apple mağazaları ve yetkili servis merkezlerine sunulduğu için yeni Mac sahipleri, parça değişimi için sadece Apple Store'a veya yetkili servislere başvurmak zorunda kalıyordu. Bunun dışında yapılan onarımların cihazı tuğlaya çevirme ihtimali yüksekti.

Apple, bu iddiaları içeren raporlara ilk başta cevap vermemişti ancak şimdi The Verge'e yaptığı bir açıklamayla dedikoduların doğru olduğunu söyledi. Verge'ün raporuna göre Apple, "logic kartı ve Touch ID sensörü gibi bileşenlerin onarımı" üçüncü partiler tarafından yapılamıyor. Apple burada bileşenlerin isimlerini tam olarak saymasa da, geçen ay çıkan belgede MacBook Pro'nun ekranıyla ilgili bileşenlerin, üst kasanın ve flaş depolamanın bu bileşenler arasında olduğu anlaşılmıştı. Aynı "önlemler" yeni Mac mini ve MacBook Air'i de kapsıyor olabilir.

Apple'ın iPhone'ları üçüncü parti onarımlara kapattığı, bu yüzden Avustalya'da milyonlarca dolar cezaya mahkum edildiği biliniyor.

Önceki Haberİşte İşin Geleceğini Dönüştüren Üçlü Sonraki HaberBlack Friday Öncesinde Firefox'tan Hamle Geldi
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER