Trump hafızasını mı kaybetti?

Trump hafızasını mı kaybetti?

Trump hafızasını mı kaybetti?

ABD başkanı Trump, Şükran Günü için Beyaz Saray'dan Mar-a-Lago'ya giderken, Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkında yaptığı açıklamalar ile herkesi yine şaşırttı. Trump, 2016'daki seçim kampanyasında tekrar tekrar bu ismi anmıştı.

İpucu: İnternet’te iz bırakmadan nasıl dolaşılır?

Trump: "O'nun hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Gerçekten, O'nun hakkında fazla bir şey bilmiyorum" şeklinde konuştu. Trump'ın sözleri Adalet Bakanlığı'nın, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde sığınma hakkı verilen ve Temmuz 2012'den bu yana orada yaşayan Assange hakkındaki gizli iddianameye dair kamuoyu bilgilendirmesinin hemen ardından geldi.

Başkanın eski Wikileaks editöründen kendini uzaklaştırma çabası gerçekten izlemesi zor bir tiyatro. WikiLeaks'e olan övgüleri Trump'ım seçim kampanyalarının temeliydi. "Arkadaşlar, WikiLeaks'i okumayı seviyorum," şeklinde tekrar eden bir lafı olan Trump, Kasım ayında yapılacak seçimlerden bir gün önce bile bu platformu övüyordu.

Trump hakkında yapılan ve uzun emeklerin sonucu olan bir derleme, seçim kampanyası boyunca Trump'ın Assange ismini en az 140 kez andığını gösterdi.

Assange'ın büyükelçilikten çıkmasının doğrudan Amerika Birleşik Devletleri'ne iade edilmesine yol açacağı düşünülüyor. Bu nedenle Assange 2016 yılından bu yana bir mülteci hayatı yaşıyor. Kampanyasının çoğu mitinglerinde ve başkanlığı sırasında Assange ismini anan Trump, görünüşe göre artık bu konu hakkında hiçbir şey (!) bilmiyor.

Önceki HaberBirbirinden güzel 36 duvar kağıdı! Sonraki HaberApple'dan Büyük Apple Watch Bağışı
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER