Valorant, konsollara da gelecek mi?

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Valorant, şu an için yalnızca PC'de oynanabilen bir oyun ve yakın süre içerisinde bu durumun değişeceği öngörülmüyor.

Valorant, konsollara da gelecek mi?

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Valorant, şu an için yalnızca PC'de oynanabilen bir oyun ve yakın süre içerisinde bu durumun değişeceği öngörülmüyor. Ancak Riot Games, yeni oynaması bedava taktiksel nişancı oyununu gelecekte konsollara sunma ihtimalinden vazgeçmiş değil. Hatta idari yapımcı Anna Donlon'un GameSpot'a söylediğine tarafından geliştirici, acilen bir konsol sürümünün ön hazırlıkları üzerinde çalışıyor. Ama yönetici, Valorant'ın Xbox One, Xbox Series X, PS4 ya da PS5 üzerinde oynanabilir olacağının bir garantisi bulunmadığının da altını çiziyor.

Donlon'un söylediğine göre ekip, bu oyunun oynanış şeklinin konsollara sürükleyici bir şekilde aktarılabileceğinden belirli yok. Ancak "eğer bu deneyimi o platformlarda sunabileceklerini düşünürlerse, elbette sunacaklar."

Gelişim ekibi, kimsenin oyunu oynadıkları platform nedeniyle kendilerini dezavantajlı hissetmesini istemediklerini belirtiyor. Böylece çok birinci kişi ve üçüncü kişi gözünden nişancı oyunları, kontrol kolu ile oynayan oyunculara, fare ile elde edilen daha ince kontrolü kaybetmenin telafisi olarak nişan takviye seçenekleri sunuyor.

Oysa nişan takviye sistemlerinin genel olarak bir kavga konusu olduğu da söylenebilir. En üstteki sıralarda bulunan Fortnite oyuncularının bir kısmı, oyundaki nişan yardım sisteminin çok enerjik olduğuna dair endişelerini dile getirmiş durumdalar. Nişan ve mekanik yeteneklere vurgu yapan Valorant için de denetim kolu ile oynayan oyuncular için dürüst dengeyi belirlemek epeyce şiddet olabilir.

Eğer Riot bu sorunu çözemezse ve gerçek bir Valorant deneyimini konsolda sunmanın bir yolunu bulamazsa, oyunun konsola sunulması hayalden öteye gidemeyecek gibi görünüyor. gerçi Riot'un konsol sürümlerini aktif olarak araştırıyor olması, bu yönde kayda değer bir umut ışığı yakıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER