'Aleyna Çakır'ın Güvenilmez Ölümü ile İlgili Emniyetten Yorumlama: Adli Tahkikat Devam Ediyor

Ankara Güvenlik Müdürlüğü, darp edildikten daha sonra baygın halde yatarken çekilmiş görüntüleri infial yaratan 'Aleyna Çakır' hakkında yazılmış bir izah etme yaptı. Emniyet'ten yapılan tanımlama şu şekilde:"17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çak.

'Aleyna Çakır'ın Güvenilmez Ölümü ile İlgili Emniyetten Yorumlama: Adli Tahkikat Devam Ediyor

Ankara Güvenlik Müdürlüğü, darp edildikten daha sonra baygın halde yatarken çekilmiş görüntüleri infial yaratan 'Aleyna Çakır' hakkında yazılmış bir izah etme yaptı.

s-69a9eccc478fb46779b8c9073762d181967ecd
Emniyet'ten yapılan tanımlama şu şekilde:"17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs, Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze başvuru ederek, Ümit Yerinde ve E.Ö. tarafından darbedildiğini, astım hastası olması sebebiyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Yerinde tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek, Ümit Uygun ve E.Ö.'den davacı olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan kararsız şahıslar, adli mercilerce bağımsızlık bırakılmıştır""03 Haziran 2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edilmiş, durum yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak özgürlük bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir"

Ne olmuştu?

s-3d8e89fbd21add0d099d1fa7d39b56b886f391
Genç bir kadının darp edildikten sonra baygın halde yatarken çekilen görüntüleri bugün sosyal medyanın gündemine oturmuştu. O Kadar fazla kişi intihar ettiği belirtilmiş 'Aleyna Çakır'ın, kendisini darp eden Ümit Yerinde kadar öldürülmüş olabileceğini söyleyerek, olayın aydınlatılmasını istemişti.Görüntülerin 17 Nisan'da çekildiği, genç kadının ise 3 Haziran Çarşamba günü intihar ettiği bilgisi ajanslara yansımıştı.

Ümit Uygun'un tabanca ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkması şüpheleri daha da artırdı

s-b5e857fb332aecac8dec53ee32357d362a8953

"Sen bittin, seni yaşatmayacağım’ diyerek boğazımı sıktı"

s-de21936430c03589693ce19d58612661edba01
DHA'nın haberine göre 21 yaşındaki Sema Esen, 17 Nisan'da darp edilip bayıltılmasının hemen ardından, Ümit Uygun'dan şikayetçi olarak koruma talep etti.Esen ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:
“17 Nisan günü 04.00 sıralarında Ümit U.’nun arkadaşı ve benim de tanıdığım E.Ö. eve geldi. Kapıyı çalıp, 'Ümit hakkında konuşmak istiyorum' dedi. Kapıyı araladığımda ikisi de kapıyı iterek, zorla içeri girdi. Evde arkadaşım M.A. da bulunuyordu. Ümit içeri girer girmez ‘O…. seni öldüreceğim, sen bittin, seni yaşatmayacağım’ diyerek, boğazımı sıktı ve yumruk atmaya başladı. Astım hastası olduğum için salonun ortasında bayılmışım. Yaklaşık 20 dakika kadar baygın kalmışım. Kendime geldiğimde Ümit U’nun beni bayılttıktan sonra yerde yatarken telefonuyla Instagram’dan canlı yayın yaptığını öğrendim. Beni tehdit eden ve hakaretler eden Ümit'ten şikayetçiyim. Koruyucu tedbirlerin alınmasını talep ediyorum."

Suçlamayı kabul etmedi

s-dee3e1cf48406572d15f697e08a15c7a8ea26b
Polis tarafından gözaltına alınan Ümit Uygun ise ifadesinde “Benim kız arkadaşım olur. Ayrıldık. Olay günü de arkadaşım E.Ö.’yle birlikte evine gittik. E.Ö. kapıyı çaldı. Konuşmak istediğimi söyledim. Eve bizi kendisi aldı. Eşyalarımı istedim. Vermeyeceğini belirterek, kesmeye başladı. Bu sırada tokat attım. Sinir krizine girdi ve bayıldı. Yanında bulunan kız arkadaşı M.Ö. de 'Siz gidin ben ilgilenirim' deyince, evden ayrıldık" diye konuştu.

"Canlı yayın yapmadım"

Ümit Uygun., Instagram'dan canlı yayın yapıp yapmadığının sorulması üzerine de “Ben ne tehdit ve hakaret ettim. Ne de Instagram’dan naklen yayın yaptım. Öyle bir şey olmadı” dedi. 
Ancak canlı yayına ait görüntüler bugün ortaya çıktı.

"Ellerinde ve bacaklarında morluklar vardı"

öte taraftan intihar ihbarı sonrası durum yerinde tutulan polis tutanağında, Esen'in , boynunda bornoz kuşağı bulunduğu halde yüzüstü yatar vaziyette olduğu, elleri ile bacaklarında morluklar bulunduğu bilgisi yer aldı.

Detaylar için

Aleyna Çakır Ölümüyle İlgili Yeni Bilgiler: Video Bir Buçuk Ay Önce Çekilmiş, Ümitcan Yerinde Hakkında Uzaklaşma Kararı Verilmiş
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER