Xiaomi ceplerde büyük şok

Güvenlik araştırmacısı Gabi Cirlig, kullandığı Redmi Note 8'in başvuru alışkanlıklarını izlediğini ve verileri Singapur'da, Rusya'da yer alan ve Xiaomi göre kiralanan sunuculara gönderdiğini keşfetti.

Xiaomi ceplerde büyük şok

Güvenlik araştırmacısı Gabi Cirlig, kullandığı Redmi Note 8'in başvuru alışkanlıklarını izlediğini ve verileri Singapur'da, Rusya'da yer alan ve Xiaomi göre kiralanan sunuculara gönderdiğini keşfetti. Xiaomi yaşananları kabul etmedi oysa Cirlig, Xiaomi'nin dinlediği müzikleri bile gördüğünü ortaya çıkardı.

Tahlilci, Xiaomi'nin varsayılan web tarayıcısının sıcacık modda bile yaptıklarını kayıt aşağıda tuttuğunu söylüyor. Güvenlik araştırmacısı, aynı izleme kodlarının öteki Xiaomi telefonlarında, Redmi K20, Mi 10 ve Mi Mix 3 gibi üst düzey modellerde de bulunduğunu gördü.

Xiaomi phone logging browser useXiaomi phone logging browser useA researcher shows how his Xiaomi phone is tracking his web use, including a visit to PornHub.

Bir diğer güvenlik araştırmacısı da Mi Browser'daki ve Mint Browser'daki üzüntü veren davranışı gördü. Araştırmacı Andrew Tierney'e kadar veriler şifrelense de, zahmetsizce çözülebiliyor ve içerisindeki veriler okunabiliyor. Bu web tarayıcılarının Play Store'dan indirilebildiğini ve toplam 15 milyon defa indirildiğini de söyleyelim.

Forbes'e konu hakkında konuşan Xiaomi, data topladığını kabul etti ama bunları isimlerle ilişkilendirmediğini söyledi. Xiaomi, kullanıcıların tarama geçmişini saklama konusunda onların rızasını aldığını da bahis etti. Buna rağmen işyeri, sıcacık modda izleme verilerini sakladığını kabul etmedi.

Firma daha sonra yaptığı bir açıklamada gizliliğin Xiaomi için "en üstteki düzeyde" öneme sahip olduğunu ve bakımlı modda verileri eşitlemediğini, toplu dilekçe verisi topladığını söyledi. Işyeri, buna dair bir delil olmak üzere bir ekran görüntüsü de paylaştı. Bu "toplu" verinin Xiaomi tarafından dahili inceleme için kullanıldığı anlaşılıyor ve sözde bu veriler, kişilerle ilişkilendirilmiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER