1 Ayda 3 İntihar İddiası: Akdeniz Üniversitesi'nden Açıklama Geldi

Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nde son dönemde çok sayıda şüpheli öğrenci ölümü yaşandı. Konu, Twitter kullanıcılarının "#AkdenizdeNelerOluyor" etiketiyle başlattığı kampanya sayesinde ülke gündemine gelebildi.

1 Ayda 3 İntihar İddiası: Akdeniz Üniversitesi'nden Açıklama Geldi

Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nde son dönemde çok sayıda şüpheli öğrenci ölümü yaşandı.

Konu, Twitter kullanıcılarının "#AkdenizdeNelerOluyor" etiketiyle başlattığı kampanya sayesinde ülke gündemine gelebildi.

İntihar İddiaları Gündemde: KYK Yurtlarında Neler Oluyor?

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, son olayda hayatını kaybeden elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi Muhammed Kaya ile ilgili iki gün önce bu mesajı paylaşmıştı.

"Manevi danışmanlık adı altında suistimal" iddiası

Akdeniz Üniversitesi Dayanışması, konuya ilişkin açıklamasında yurtlarda tarikat örgütlenmelerinin önünün açıldığını ve öğrencilerin 'manevi danışmanlık' adı altında suistimal edildiğini öne sürdü.'Son bir ayda 3 intiharın yaşandığı yurtta 'manevi danışmanlık' adı altında öğrencilerin suistimal edildiğini,tarikat örgütlenmelerinin önünün açıldığını biliyoruz.Yaşananların sorumluluları hiçbir olayda açıklama yapma ihtiyacı duymayan üniversite rektörlüğü ve yurt yönetimidir ve derhal istifa etmelidir.Tüm öğrenci arkadaşlarımızı yaşanan olayların aydınlatılması ve yaşama hakkımıza sahip çıkmak için ses çıkarmaya davet ediyoruz.'

Sessizliği nedeniyle tepkilerin odağında yer alan Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, bugün bir açıklama paylaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da üniversite önüne giderek bir basın açıklaması yaptı.

Özdağ, "Kaç öğrencinin ölmesi gerekiyor? Sayın Rektör, kaçıncı öğrenciniz intihar ettikten sonra bu konunun üzerine gideceksiniz?" diye sordu.

KYK: Olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçek dışı

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yurtlardaki öğrenci intiharlarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 'Antalya ilinde Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarda 2021-2022 eğitim- öğretim yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakası ile ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her 3 olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir. Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir' denildi.İntihar olayları ile ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamada, 'Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız' ifadeleri kullanıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER