2100'e kadar yaşanamaz hale gelecek

Küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelerin 2 derece üzerinde sınırlayabilsek bile, yeni tahminler Hindistan, Arap yarımadası ve Sahra altı Afrika dahil olmak üzere tropik ve subtropiklerin, 2100'e kadar dünyanın çoğu gününde tehlikeli derecede sıcak sıcaklıklarla karşılaşa.

2100'e kadar yaşanamaz hale gelecek


Küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelerin 2 derece üzerinde sınırlayabilsek bile, yeni tahminler Hindistan, Arap yarımadası ve Sahra altı Afrika dahil olmak üzere tropik ve subtropiklerin, 2100'e kadar dünyanın çoğu gününde tehlikeli derecede sıcak sıcaklıklarla karşılaşacağını gösteriyor.

Tehlikeli ısı dalgalarında 16 kat artış

Dünyanın orta enlemleri, en azından her sene yoğun ısı dalgaları yaşayacak. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago şehrinde, araştırmacılar, yüzyılın sonuna dek tehlikeli ısı dalgalarında 16 kat artış tahmin ediyorlar.

Geri döndürmek mümkün mü?

Isınmayı sanayi öncesi sıcaklıkların 1,5 ˚C'nin altına düşürmemiz için öngörülen olasılık açısından yaklaşık yüzde 0,1. Her ihtimalde araştırmacılar, dünyanın 2050'ye kadar 2 derece ısınmayı aşacağını belirtiyor.

Sciencealert'in aktardığına göre bu durumda bilim insanları, "aşırı derecede tehlikeli ısı stresi, Sahra altı Afrika'da, Arap yarımadasının bazı bölümlerinde ve Hint alt kıtasının çoğunda iklimin düzenli bir özelliği olacak" diyor.

Çok sayıda ölüm olacak

Dünya hızlı ve yaygın uyum önlemlerini uygulamak için birlikte çalışamazsa çok sayıda ölüm olacak. Sıcaklıkları azaltabileceğimiz her yol önemli. Çünkü bir derece daha az ısı, her şekilde hayat kurtaracak.

Küresel ısınma etkisi: Oltu Çayı kurudu!

Küresel ısınma caretta carettaları da vurdu!

Yunanistan'ın Sıcaklıktan Sorumlu Genel Müdür'ünden iklim uyarısı

Avrupa'da iklim krizi yüzünden ormanlar yanıyor

İklim değişikliğiyle böcekler hastalık taşıyarak Türkiye'ye geliyor!

Aşırı sıcaklar Ren Nehri'ni kurutuyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER