5 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Sürücü Ehliyetsiz, Kemerler Arkadan Takılmış!

Gençlerin kahreden ölümü Sabah’tan Tolga Yanık’ın haberine göre, kazada Dilara Çoban'ın kullandığı otomobildeki arkadaşları Muammer Tan (22), Veli Büyükaydın (21), Sait Belgemen (22), Şevval Karabulut (15) ve Ayşenur Boncuk (17) olay yerinde hayatını kaybetti.

5 Kişi Hayatını Kaybetmişti: Sürücü Ehliyetsiz, Kemerler Arkadan Takılmış!

Gençlerin kahreden ölümü

Sabah’tan Tolga Yanık’ın haberine göre, kazada Dilara Çoban'ın kullandığı otomobildeki arkadaşları Muammer Tan (22), Veli Büyükaydın (21), Sait Belgemen (22), Şevval Karabulut (15) ve Ayşenur Boncuk (17) olay yerinde hayatını kaybetti. Çoban ile aynı araçtaki Nisanur Karabulut (17), karşı aracın sürücü Anık ve kızı Ela Ceylin Anık (17) yaralandı.Konya kent merkezinde oturan arkadaş grubunun haftasonu tatilinde Beyşehir ilçesinde bulunun Karaburun plajına gittikleri, akşamda tekrar evlerine doğru yola çıktıkları öğrenildi.Soruşturmayı yürüten ekipler tarafından yapılan incelemelerde Dilara Çoban'ın kullandığı otomobilin Muammer Tan adına kayıtlı olduğu, Çoban'ın da ehliyetinin olmadığını belirlendi.

Kemerler arkadan takılmış

Ayrıca kazada ölen arkadaşların emniyet kemerlerinin de arkadan takılı olduğu, sadece yaralıların kemerlerinin takılı olduğu ileri sürüldü. Dilara Çoban'ın Karayolları Trafik Kanunu'na göre 'şerit izleme ve değiştirme' maddesini ihlal ettiği ve bu nedenle kusurlu olduğu belirtildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER