57 Suç Kaydı, 11 Sahte Kimlik: Mali Krize Giren Şirketleri Dolandıran 'Tokatçı Mahmut' Kayıplara Karıştı

41 yaşındaki Mahmut Çorlu isimli şahsın, firmaları sözde aracılık yaparak dolandırdığı iddia edildi. Bir reklam firmasının 6 milyon liralık alacağı için “Borçluyu tanırım, sorunu çözeriz” diyerek devreye giren Çorlu, 500 bin lira alarak kayıplara karıştı.

57 Suç Kaydı, 11 Sahte Kimlik: Mali Krize Giren Şirketleri Dolandıran 'Tokatçı Mahmut' Kayıplara Karıştı

41 yaşındaki Mahmut Çorlu isimli şahsın, firmaları sözde aracılık yaparak dolandırdığı iddia edildi. Bir reklam firmasının 6 milyon liralık alacağı için “Borçluyu tanırım, sorunu çözeriz” diyerek devreye giren Çorlu, 500 bin lira alarak kayıplara karıştı. Çorlu'nun 57 suç kaydı olduğu belirtildi. 

s-87346ca01d3728d1aeb21890d3f237cc99ad4c
Hürriyet'te yer alan habere göre, İzmir merkezli D. Reklamcılık’ın sahibi, İstanbul’da bulunan Y. N. Medya AŞ’ye olan 6 milyon liralık borcunu ödemeden kayıplara karıştı.

Bu noktada devreye 'Tokatçı Mahmut' girdi.

s-be0691529a9ace440fa88d735f3ba2a640c736
D. Reklamcılık’tan gelecek ödeme ile iş yaptığı firmalara olan ödemelerini yapmayı planlayan Y. N. Medya ciddi bir mali krize girdi. Üzerine kalan borçları ödemek için varlıklarını satmaya başlayan şirketin sahipleri bu süreçte, kendisini ‘Murat Saral’ olarak tanıtan Mahmut Çorlu ile tanıştı. Çorlu, alacaklı şirketin sahiplerine, uzun yıllardır İzmir’de yaşadığını, borçlu firmanın sahibini tanıdığını, sorunu çözebileceğini söyledi. Çorlu birkaç gün sonra, “Borçluyu buldum. Ödemesini yapacak. Elindeki gayrimenkuller ve araçları devrederek borcunu kapatmak” istiyor haberi ile şirket yetkilisinin karşısına çıktı. Şirket yetkilisi, gayrimenkul de olsa alacaklarını tahsil edebilecekleri umudu ile teklife olumlu yanıt verdi.

Gayrimenkul listesini gönderip hacizlerin kaldırılması için para istedi.

s-44a5739c4e2132f73746eff8e8f827414a9884
Çorlu, şirket yetkilisine, birçok gayrimenkulün listesini, ada pafta numaralarını, fotoğraflarını şirket yetkilisine gönderdi. Benzer şekilde, borçluya ait olduğunu iddia ettiği lüks bir otomobile ilişkin bilgiler de şirket yetkilisi ile paylaşıldı. Şirket sahiplerinin, alacaklarını tahsil edeceklerine dair umutlarının arttığı bir süreçte Çorlu bu kez “Küçük bir sorunumuz var. Gayrimenkuller ve araçlar borcu kapatmaya yetiyor. Ancak üzerlerinde 50-100 bin liralık küçük hacizler var. Devri almamız için bu masrafları ödemek gerekir” diyerek para talebinde bulundu.Şirket yetkilileri ise, değeri milyonluk gayrimenkuller için çıkan ‘masrafları’ ödemekten kaçınmadı.

Çorlu, 10 yıl kadar birlikte yaşadığı K. K.’nin banka hesabı üzerine 4 parça halinde toplam 427 bin lira aldı.

s-f1211ae20d5837c52d3d9d540084842e664399
Devir işlemleri için gün sayan şirket sahipleri, gerçeği kısa süre sonra anladı. Yaptıkları araştırmada kendilerine gönderilen gayrimenkullere ilişkin bilgilerin hiçbirinin, borçlu firma ile ilgisinin olmadığını öğrendiler. Paralarını kurtarmaya çalışırken bu kez dolandırıldıklarını anlayan şirket yetkilileri, Çorlu ile yürüttükleri görüşmelerde sonuç elde edemeyince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık başvurusunda, Çorlu’nun İzmir’deki bir dava kapsamında tutuklandığı, koronavirüs nedeni ile çıkan af ile tahliye edildiği bilgisine yer verildi. 57 ayrı suç kaydı bulunan Çorlu’nun, benzer yöntemi kullanarak birçok kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Trabzonda, Eskişehir ve Ankara’da yaşayan farklı kişilerin de benzer yöntemle dolandırıldıkları öğrenildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER