60 Derece Sıcaklığa Maruz Bırakılan Koronavirüs Çoğalmaya Devam Etti

Fransız bilim insanlarının yaptığı bir deneyde yeni tip koronavirüsün yüksek sıcaklığa uzun zaman dayanabilecekleri ortaya çıktı. Euronews'un aktardığına kadar Fransa'nın Aix-Marsilya Üniversitesi'nde Prof.

60 Derece Sıcaklığa Maruz Bırakılan Koronavirüs Çoğalmaya Devam Etti

Fransız bilim insanlarının yaptığı bir deneyde yeni tip koronavirüsün yüksek sıcaklığa uzun zaman dayanabilecekleri ortaya çıktı.

s-3a49248aa121adbc04cf0878af7518673e7c34
Euronews'un aktardığına kadar Fransa'nın Aix-Marsilya Üniversitesi'nde Prof. Demi Charrel ve ekibi Kovid-19 hastalığına neden olan virüsü 1 saat boyunca 60 derece sıcaklığa maruz bıraktı. Bu süre sonunda bazılarının hala çoğalmaya devam ettiği görüldü.Fransız bilim insanları deney için, bir takım hastalardan alınan virüslerle Afrikalı maymunların hücrelerini enfekte etti. Hücreler 'pak' ve 'kirli' biçiminde iki bambaşka ortamda denenmesi için ufak tüplere konuldu ve biyolojik bulaşıcılığı test etmek için simüle edildi.

Denemeler sonucunda 60 dereceye kadar sıcaklığa maruz bırakılan temiz tüpteki virüsün etkisizleştiği görüldü ancak benzer sıcaklığa maruz kalan lekeli tüpteki bir takım virüsler hayatta kaldı.

s-3253e7c40ce5f8868b599137349c825b8fd5e2
Araştırmada sıcaklık artışının virüslerin enfekte etme özelliğini azalttığını ancak yaşamış bir takım türlerinin yeni enfeksiyonlara neden olmaya devam ettiğine uyarı çekildi.Aynı deneyde virüsler 92 derecelik sıcaklarla da test edildi ve bu seviyedeki sıcaklığın virüsleri en ince ayrıntısına kadar etkisiz ayla getirdiği görüldü. Oysa araştırmacılar yüksek sıcaklığın virüsün RNA'sını bölme riski taşıdığına da uyarı çekti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER