ABD Başkanı Biden: 'Saldırıya Karşılık Vereceğiz'

ABD Başkanı Joe Biden, Kabil Havalimanındaki saldırının faillerini affetmeyeceklerini belirterek kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırıya karşılık vereceklerini söyledi. Biden, "Komutanlarıma IŞİD'in Horasan grubunun liderlerine saldırı planı emri verdim" dedi.

ABD Başkanı Biden: 'Saldırıya Karşılık Vereceğiz'

ABD Başkanı Joe Biden, Kabil Havalimanındaki saldırının faillerini affetmeyeceklerini belirterek kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırıya karşılık vereceklerini söyledi. Biden, "Komutanlarıma IŞİD'in Horasan grubunun liderlerine saldırı planı emri verdim" dedi. s-d4c74495818bcd259cc6f1279a6d7b3ee31a41
Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen ve IŞİD'in üstlendiği bombalı saldırılara ilişkin açıklama yaptı."Saldırıyı IŞİD'in Horasan grubunun yaptığını düşünüyoruz" diyen Biden, "Yaşamlarını feda eden Amerikan askerlerinin hepsi kahraman. Son derece tehlikeli bir görev yapıyorlardı. Tarihte görülmemiş büyüklükte bir tahliye operasyonunun parçasıydılar. Dünyanın en başarılı, en fedakar ve en güçlü ordusunun parçasıydılar" ifadelerini kullandı.Saldırıyı gerçekleştirenleri asla affetmeyeceklerini vurgulayan Biden, "Asla unutmayacağız. Kendi belirleyeceğimiz yer ve zamanda sizi avlayacağız, bedelini ödeteceğiz. Komutanlarıma IŞİD'in Horasan grubunun liderlerine saldırı planı emri verdim" dedi.Afganistan'dan çekilme kararının arkasında olduğunu belirten ABD Başkanı, tahliyelerin süreceği mesajını da verdi.

Biden'ın basın toplantısından bir kare

Kabil'de Kanlı Gece: 12'si ABD Askeri En Az 60 Kişi Hayatını Kaybetti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER