ABD'de polisin siyahımsı bir kadına yumruk atması tepkilere niçin oldu

ABD'nin Florida eyaletine alt Miami kentinde yer alan Milletlerarası Havalimanı'nda siyahımsı bir bayan, polisin yumruklu saldırısına uğradı.

ABD'de polisin siyahımsı bir kadına yumruk atması tepkilere niçin oldu

ABD'nin Florida eyaletine alt Miami kentinde yer alan Milletlerarası Havalimanı'nda siyahımsı bir bayan, polisin yumruklu saldırısına uğradı. Polisin ceset kamerası tarafından kaydedilen hamle derhal kadının polise, "Beyaz gibi davranıyorsun, lakin gerçekten siyahsın, ne yapacaksın?" dediği duyuldu. Polisin kadının kendisine yaklaşması üstüne yumruk atarak, yere yatırdığı görüldü. Yetkililer, kadının uçuşunun gecikmesi nedeni ile acenteyle tartışması sonrası polisin olay yerine geldiğini aktardı.

Miami Dade Polis Departmanı Direktörü Alfredo Ramirez, atak sonrası yaptığı açıklamada saldırıyı beklenmedik ve öfkelendirici olarak nitelendirdi. Ramirez, yaşananlardan dolayı dertli olduğunu dile getirdi. Direktör Ramirez, polisler hakkında soruşturma başlatıldığını ve görevden alındıklarını duyurdu.

ABD'de bir polisin siyahi kadına yumruk atması tepki çekti

MEMURLARA GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ

Miami Dade Belediye Başkanı Carlos A. Gimenez, yaptığı açıklamada görüntülerin dehşet olduğunu ifade etti. Gimenez, polisin fazla güç kullandığına değinerek, "Polisimizin yaptığı şey bu değil. Memurlara görevden el çektirilmesini emrettim ve soruşturma devam ediyor. Bu yüzden teşkilata gövde kamerası sistemi kuruldu. Bölüm olarak bütün görüntüleri titizlikle inceliyoruz. Bunlar gibi eylemler topluluğumuza yaptığımız sıkı çalışmayı baltalar. Toplumumuzun ve hayatlarını ilçemize hizmet etmeye adayan memurlarımızın büyük çoğunluğunun kalbinin kırılmasına neden olur. Bu memurun görevden alınacağını garanti ediyorum" dedi.

ABD'de polisin siyahi bir kadına yumruk atması tepkilere neden oldu

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER