ABD'den Zelenskiy'ye 'masaya otur' baskısı

Rusya, Ukrayna ve ABD üçgeninde dikkat çekidi bir iddia ortaya atıldı. ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, ABD’li yetkililerin Ukrayna’ya kapalı kapılar arkasından bazı konularda tavsiye verdiğini öne sürdü. Gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan kaynaklar, W.

ABD'den Zelenskiy'ye 'masaya otur' baskısı

Rusya, Ukrayna ve ABD üçgeninde dikkat çekidi bir iddia ortaya atıldı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, ABD’li yetkililerin Ukrayna’ya kapalı kapılar arkasından bazı konularda tavsiye verdiğini öne sürdü.

Gazeteye konuşan ve ismini açıklamayan kaynaklar, Washington yönetiminin Ukraynalı yetkililere Rusya ile müzakereye açık olunmasına dair sinyal verilmesi konusunda desteklendiğini söyledi. Aynı kaynaklar, Kiev yönetiminin müzakerelere açık olunduğuna dair açıklama ve hamle yapılmaması durumunda diğer ülkelerin desteğinin azalabileceğini de söyledi.

ABD’nin Ukrayna’yı müzakere masasına oturmaya zorlamak gibi bir amacı olmadığı da belirtilirken buradaki amacın Kiev yönetiminin diğer ülkelerin desteğini almaya devam etmesi olduğu da aktarıldı.

ABD’li ve Ukraynalı yetkililer, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Putin ile görüşmeye karşı çıkmasının Avrupa, Afrika ve Güney Amerika’da endişe yarattığını da söyledi. Zelenskiy, Putin’in görevinden ayrılmasından sonra Rusya ile müzakere masasına oturacağını açıklamıştı. Washington Post’a konuşan ABD’li bir yetkili, “Ukrayna’daki durum bazı müttefiklerimizde yorgunluk yarattı” dedi.

Öte yandan ABD’li bir yetkili Kiev’e desteğin devam edeceğini de söylerken bu iddialara Zelenskiy’den bir yanıt gelmedi. (Sözcü)

ABD, Rusya'nın Harkiv'de 'sahte referandum' düzenleyeceğini açıkladı

 

ABD, Rusya'ya karşı Baltık ülkelerinin yanındayız

 

ABD, Rusya'nın tahvil ödemelerini engellemeyi değerlendiriyor

 

ABD: Ukrayna'yı kararlılıkla desteklemeye devam edeceğiz

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER