ABD ile Güney Afrika arasında 'uyarı' polemiği

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, ABD'nin Pretorya Büyükelçiliği'nin, hükümetini haberdar etmeksizin Johannesburg'ta bu hafta sonunda bir terör saldırısı tehdidi konusunda uyarı yayınlamasının halkta paniğe yol açtığını söyledi. Cumhurbaşkanı Ramaphosa, 27 Ekim'de.

ABD ile Güney Afrika arasında 'uyarı' polemiği

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, ABD'nin Pretorya Büyükelçiliği'nin, hükümetini haberdar etmeksizin Johannesburg'ta bu hafta sonunda bir terör saldırısı tehdidi konusunda uyarı yayınlamasının halkta paniğe yol açtığını söyledi.


Cumhurbaşkanı Ramaphosa, 27 Ekim'de ülkesini ziyaret eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında konuştu. Toplantıda  ABD Büyükelçilliğinin, 29-30 Ekim'de Johannesburg kentinin Sandton bölgesinde bir terör saldırısı tehdidine karşı uyarıda bulunmasını değerlendirdi.

Ramaphosa, "ABD Büyükelçiliğinin bizimle konuşmadan bir uyarı yayınlaması talihsiz bir durum. Güney Afrikalılar en iyi şekilde Güney Afrika hükümeti tarafından bilgilendirilmelidir." dedi.

Güney Afrika'da güvenlik kurumlarının bu uyarıyı dikkate alarak gereken önlemleri almakta olduğuna ve hükümetin gerekli her türlü uyarıyı yapabileceğine dikkat çeken Ramaphosa, "Başka bir ülke hükümetinin, bu şekilde bir tehdit uyarısında bulunması talihsizlik." ifadesini kullandı.

Sandton bölgesine uyarı yapıldı

Etiyopya Hükümeti ile Tigray Bölgesel Yönetimi yetkilileri 30 Ekim'e kadar sürecek olan barış görüşmeleri için Güney Afrika'da bulunuyor. Bu toplantılara ABD heyeti de katıldı.

Sandton bölgesi, şehrin ve ülkenin yeni ticaret ve finans merkezlerinden biri olarak inşa edilmiş yeni bir bölge. ABD Başkonsolsluğu da bu bölgede bulunuyor.

Şehrin en lüks hotelleri, restoranlarını ve eğlence merkezlerinin çoğunun bulunduğu bölgede, kente gelen yabancıların en çok ziyaret ettikleri noktalarda Nelson Mandela Meydanı ve Afrika'nın en büyük ve lüks alışveriş merkezlerinden Sandton City de yer alıyor.

Ülke basın ve sosyal medyasında, 29 Ekim'de bu bölgede gerçekleştirilecek LGBT yürüyüşünün muhtemel hedeflerden biri olabileceği ihtimali vurgulandı. Ancak organizatörler, etkinliğin iptal edilmeyeceğini açıkladı. 

Güney Afrika, Kraliçe'nin tacındaki elmasları geri istiyor!

 

Afrika'da en fazla milyoner Güney Afrika Cumhuriyeti'nde

 

Güney Afrika'daki fosiller bilinenden 1 milyon yıl daha eski çıktı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER