ABD'li iki medya kuruluşundan karşılıklı anket: Halkın yüzde 80'ine kadar ülke kontrolden çıktı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına bölge yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline gelen ABD, bir yanlamasına da siyahi yurttaş George Floyd'un polis göre öldürülmesinin ardındaki başlayan gösterilerle u.

ABD'li iki medya kuruluşundan karşılıklı anket: Halkın yüzde 80'ine kadar ülke kontrolden çıktı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına bölge yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline gelen ABD, bir yanlamasına da siyahi yurttaş George Floyd'un polis göre öldürülmesinin ardındaki başlayan gösterilerle uğraşıyor.

Eylemler kısa sürede ülke çapına yayılırken, ülkede gösterilerle ilgili bir anket yapıldı. Ankete göre ABD'de halkın yüzde 80'i, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülkenin kontrolden çıktığını düşünüyor.

ÜLKE KONTROLDEN ÇIKTI

Wall Street Journal ve NBC News göre yapılan anket, ABD'de Floyd'un ölümü, yeni alıcı koronavirüs (Kovid-19) salgını ve 100 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine dair ulusal krizlerle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Cumhuriyetçilerin yüzde 48'i protestoların kendilerini Floyd'un öldürülmesindeki koşullardan daha artı rahatsız ettiğini belirtirken, Demokratların yüzde 81'i bütün tersini söylüyor.

Halkın yüzde 80'i Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin arkasından ülkenin kontrolden çıktığını düşünüyor.

CUMHURİYETÇİLERİN YÜZDE 32'Sİ "SALGIN KONTROL ALTINA ALINDI" DEDİ

Demokratların yüzde 75'i Kovid-19 salgınının önüne geçilmesinin ve normale dönülmesinin bir yıldan uzun süreceğini belirtirken, ABD Başkanı Donald Trump'a takviye veren Cumhuriyetçilerin yüzde 32'si salgının denetleme altına alındığı görüşünü paylaşıyor.

TRUMP'IN İCRAATLARINA TAKVIYE AZALDI

Anket sonuçlarına tarafından, Trump'ın icraatlarına yardım nisana göre yüzde 1 gerileyerek yüzde 45'e düşse de yaşanan krizler destek oranını çok fazla değiştirmedi. Halkçı başkan adayı Joe Biden'a ise halkın yüzde 49'ı destek veriyor.

Ekonomi ve işsizlik gibi konulara çözüm için Amerikalıların yüzde 48'i Trump'ı seçerken, yüzde 35'i Biden'a güveniyor.

Rusya soruşturması, azil süreci, salgın ve protestolar döneminde yapılan 18 anket sonucuna göre ise Trump'a yardım yüzde 43 ile 47 arasında seyrediyor.

ABD'li iki medya kuruluşundan ortak anket: Halkın yüzde 80'ine göre ülke kontrolden çıktı

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER