ABD ve Kremlin'in gizli görüşmeleri doğrulandı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Washington ile Moskova arasındaki iletişim kanallarının açık olmaya devam ettiğini doğruladı. New York’ta konuşan Sullivan, Kremlin ile temasın, ulusal çıkarlar için sürdüğünü söyledi. ABD medyasında, Sullivan’ın, nükleer.

ABD ve Kremlin'in gizli görüşmeleri doğrulandı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Washington ile Moskova arasındaki iletişim kanallarının açık olmaya devam ettiğini doğruladı.


New York’ta konuşan Sullivan, Kremlin ile temasın, ulusal çıkarlar için sürdüğünü söyledi.

ABD medyasında, Sullivan’ın, nükleer tehdidi azaltmak için Moskova ile gizli görüşmeler yürüttüğüne ilişkin haberler yer aldı.

Haberde Sullivan ve Rus mevkidaşı Nikolay Patruşev ve Kremlin Dış Politika danışmanı Yuri Uşakov ile geçen aylarda görüştüğü yer aldı.

''Kiminle masaya oturduğumuzun farkındayız''

Gazeteye konuşan üst düzey ABD'li yetkililer, nükleer silah riskine karşın olası senaryoları değerlendirdiklerini ve iki hükümetin de savaşı bitirmekle ilgili bir müzakere yürütmediğini söyledi.

Görüşmeleri kabul eden Sullivan, ABD heyetinin, ‘kiminle masaya oturduklarının farkında olduğunu” söyledi.

Ekim ayında da herhangi bir nükleer silah kullanımının Rusya için yıkıcı sonuçları doğurabileceği uyarısında bulunmuştu.

NBC televizyonuna konuşan Sullivan, Rus heyeti ile yapılan özel görüşmede, ABD’nin yanıtının 'en açık şekilde' ortaya koyulduğuna da değinerek Moskova ile teması korumanın, bu sorundan etkilenen tüm ülkelerin ulusal çıkarı olduğunu ifade etti.

Moskova'dan net cevap yok

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Batılı gazetelerin ‘türlü yalan yayınladığını’ savundu.

Wall Street Journal’ın haberine Beyaz Saray yorum yapmadı. Pazartesi günü ise Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karin Jean-Pierre, Rusya ile müzakere hakkının saklı tutulduğunu söyledi.

Washington Post gazetesi geçtiğimiz hafta, ABD’li yetkililerin Kiev’e, müzakerelere açık olunduğu yönünde Rusya’ya sinyal verme ve Putin'in iktidarı boyunca müzakere olmayacağı şeklinde yapılan açıklamaları da bırakma çağrısı yaptığını yazdı. 

ABD tarihinin ikinci büyük Bitcoin operasyonu

 

ABD kısıtlamaları, Çin'in çip sektörünü baskılıyor

 

ABD ve Avrupa vadeli endeksleri ekside

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER