Abdülkadir Selvi Z Kuşağını Uyardı: 'Dislike Atan Dislike'lanır'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Youtube yayınıyla gündeme gelen Z kuşağına uyarıda bulundu.

Abdülkadir Selvi Z Kuşağını Uyardı: 'Dislike Atan Dislike'lanır'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Youtube yayınıyla gündeme gelen Z kuşağına uyarıda bulundu. Selvi, "Dislike atan dislike'lanır" ifadesini kullandı.

'Bir kedinin ölümü için dünyayı yakabilirler'

s-a03807d889be7962479e28961bd745ca41c10f
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugün kaleme aldığı "Z kuşağını yakından tanınma" başlıklı köşe yazısında, gençlere uyarıda bulundu. Selvi, Z kuşağının oylarına talip olan partilerin, gençleri iyi tanıması gerektiğini ifade ederek, şu cümleleri kaleme aldı:
"Çevre, insan hakları, hayvan hakları ve sıfır atık konusunda duyarlı olan bu gençler, aynı zamanda lokal yok, dünyalı. ‘Dünyalı dedik’ de ‘Ülke sevgileri değil’ demedik. Lakin bir kedinin ölümü için dünyayı yakabilirler"

'Aileleri ile dünyaya manzara açıları aralarında uçurum var'

s-eeba862b9d979eeeaa0931e7938dd2751f7477
Z kuşağına mensup gençlerin bu yazısını okuyacağından şüpheli olduğunu ve onların sosyal medya çocukları olduğunu belirten Selvi, yazısına şöyle devam etti:
"Hızlı düşünme metodları yüksek.Toplumsallıktan çok bireyseller.Bağımsız ve bağımsızlık olmayı seviyorlar.Lakin ekip çalışmasına da yatkınlar.Özgüvenleri yüksek.Bu kuşak için olası olmayan bir şey değil. Muhtemel olan derhal, imkânsız olan anında durumu.Aileleri ile dünyaya gösterme açıları aralarında ayrım yüzde 86.7 seviyesinde. Tam bir uçurum var desene şuna."

'Gençler, şimdiden uyarayım dislike atan dislike’lanır'

s-42f21309b3f4556194910aafbd114197d86f8c
Z kuşağının yerel yok dünyalı olduğunu ama ülke sevgileri değil anlamına gelmediğini gösteren Selvi, yazısını şu dikkat ile noktaladı:
"Bu da benden Z kuşağı gençlere gelsin: Gençler, çoktan uyarayım dislike atan dislike’lanır."

Z kuşağı tartışması, Erdoğan'ın Youtube'daki 'gençlerle özel yayın' için gelen yüz binlerce dislike, yani antipati tepkisinin ardından başlamıştı.

Z Kuşağı #OyMoyYok Hareketi Başlattı: Erdoğan'ın Videosu 'Dislike' Bombardımanına Tutuluyor -

Keza bakınız

Gezici Araştırma'dan Z Kuşağı Raporu: Yüzde 15'i Namaz Kılıyor, Tamamı Denklik İstiyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER