Alex Proyas Yine Yönetmen Koltuğunda: Kült Bilimkurgu Filmi Dark City Diziye Uyarlanıyor!

Bir döneme damga vuran kült bilimkurgu filmi, aynı yönetmen ile bu defa televizyon dünyası için geliyor. Kayıp Rıhtım'dan Hakan Tunç'un aktardığı bilgiye göre, 1998 yapımı kült filmin uyarlama hazırlıklarının başladığı haberi yönetmen Alex Proyas tarafından duyuruldu.G.

Alex Proyas Yine Yönetmen Koltuğunda: Kült Bilimkurgu Filmi Dark City Diziye Uyarlanıyor!

Bir döneme damga vuran kült bilimkurgu filmi, aynı yönetmen ile bu defa televizyon dünyası için geliyor.

s-3e6f6a9efca9d80dc702ba9583c92d8d0084c0
Kayıp Rıhtım'dan Hakan Tunç'un aktardığı bilgiye göre, 1998 yapımı kült filmin uyarlama hazırlıklarının başladığı haberi yönetmen Alex Proyas tarafından duyuruldu.Güneşin hiç doğmadığı bir şehirde geçen neo-noir bilimkurgu filmi, hiçbir hatırası olmadan uyanan ve cinayetle suçlanan John Murdoch’un maceralarını konu ediniyor. Gerçeği keşfetme çabasında olan karakter, The Strangers (Yabancılar) olarak bilinen uğursuz bir grubu çevreleyen daha büyük bir gizemin de içine karışıyor. Rufus Sewell, Kiefer Sutherland ve Jennifer Connelly‘nin başrollerini paylaştığı film, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından övgüyle karşılandı. Aynı zamanda birçok kişi tarafından bir yıl sonra ilk filmini yayınlayan The Matrix serisi üzerinde büyük bir etkisi olduğu da düşünülüyor.

Alex Proyas, Popcorn Frights Film Festivali aracılığıyla düzenlenen sanal bir sunumun parçası olarak yer alan yeni kısa filmi Mask of the Evil Apparition ile Karanlık Şehir evrenine geri döndü.

s-1882062e40b201fc06375d679b7baa26de9021
Bloody Disgusting sitesinin haberine göre, Proyas’ın kısa filminin yanı sıra sunumda yönetmenle sanal bir soru-cevap da yer aldı.

Dark City dizisi, filmin televizyona uyarlanmış hali olmayacak.

s-e7c9c4b12d0b782114acd6c14f482a409fd228
Soru-Cevap oturumu sırasında Proyas, Dark City televizyon dizisinin yapım aşamasında olduğunu ve şu anda geliştirmenin “çok erken aşamalarında” olduğunu açıkladı:“Dark City şu anda benim için gerçekten ilgi çekici bir şey çünkü bir dizi geliştiriyoruz. Bir Dark City Serisi. Henüz çok erken aşamalarındayız ama yeni bir hikâye inşa etmek için yeniden analiz etmem gerekiyor. Geri dönüp gerçekte ne yaptığımıza ve nelerin işe yaradığını ve nelerin yaramadığını düşündüğüme dair hafızamı bir nevi dürtmem gerekiyor. Kendi filmimi yeniden değerlendirmem ve üzerinde çalışmam gerekiyor. Bu daha önce yapmadığım ve ilginç bir deneyim oluyor.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER