Ali İsmail Korkmaz'ın Eşyaları 8 Yıl Sonra Ailesine Teslim Edildi

Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiğinde üzerinde olan giysileri ölümünden 8 yıl sonra ailesine iade edildi.

Ali İsmail Korkmaz'ın Eşyaları 8 Yıl Sonra Ailesine Teslim Edildi

Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiğinde üzerinde olan giysileri ölümünden 8 yıl sonra ailesine iade edildi. Korkmaz'ın dava dosyasındaki görüntüleri silen Serkan Uğurluoğlu ise iyi hal indiriminden faydalanarak 1 yıl 8 ay ceza aldı

s-5f3cfed8586f278958c46ddba688c967630fbf
Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği ana ilişkin görüntüleri sildiği tespit edilen bilirkişinin yargılandığı davada gerekçeli karar açıklandı. Kararda dikkat çekici bir ayrıntı yer aldı. Hürriyet'te yer alan habere göre mahkeme, Ali İsmail’in olay tarihinde üzerinde olan yeşil (turkuaz mavi) kot pantolon ile kırmızı renkli paraşüt diye tabir edilen kısa montun, 8 yıl aradan sonra baba Şahap Korkmaz’a iadesine karar verdi.

Ne olmuştu?

s-66424c4cac0e5df1fc70cbba9c960c7a880694
2013 yılında Eskişehir’deki Gezi Park eylemleri sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokağı’na girdiği sırada içinde polislerin de bulunduğu bir grubun tekmeli, sopalı saldırısına uğramıştı. Ali İsmail kafasına, sırtına, omuzuna ve bacaklarına sopa ve tekmelerle vurularak darp edildi. Saldırıda ağır yaralanan Ali İsmail, kaldırıldığı hastanede 38 gün yaşam mücadelesi verdi. Ancak kurtarılamadı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, başlattığı soruşturma kapsamında, Ali İsmail’in darp edildiği ana ilişkin görüntüler için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Serkan Uğurluoğlu’nu bilirkişi olarak görevlendirdi.

İyi hal indirimi aldı

s-11d904d94809a7f32c712546f47ecf7a740a10
Uğurluoğlu da “olaya ilişkin herhangi bir veri tespit edilmediği” yönünde rapor hazırladı. Jandarmadan gelen raporda olay anına ilişkin görüntülerin bilirkişi Serkan Uğurluoğlu tarafından silindiği tespiti yer aldı. Şikayet üzerine Uğurluoğlu hakkında dava açıldı. 7 yıl süren yargılamanın ardından Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi, 16 Mart’ta sanık bilirkişiye, iyi hal indirimi yaparak, 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Balya Balya Euro ile Görüntülenen AKP'li Danışman Sosyal Medyanın Gündeminde - Çiftlik Bank Mağdurları 'Tosun'u Aratmadı: 'Dolandırıldım' Diyerek Yatırdıkları Paradan Fazlasını Aldılar - Muğla’da Kadına Şiddet Uygulayan Maganda İçin Kampanya Başlatıldı: #EnginCeylanTutuklansın
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER