Almanya’da Kovid ile mücadelede yeni bir kampanya başlatıldı

Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, pandemide sonbahar ve kış dalgasının beklendiğini ve bunun şimdiden başladığını söyleyerek, gelecek dönemde önemli bir kriz olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Almanya’da Kovid ile mücadelede yeni bir kampanya başlatıldı


Berlin'de basın toplantısı düzenleyen Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, pandemide sonbahar ve kış dalgasının beklendiğini ve bunun şimdiden başladığını söyleyerek, gelecek dönemde önemli bir kriz olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Lauterbach, bunun için aşı olmayı teşvik eden ve salgında dikkatli davranmaya çağıran "Kendimi Koruyorum" kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

Bunun bir "korku kampanyası" olmadığını belirten Bakan, 32 milyon euroya mal olan kampanya çerçevesinde toplum arasından seçilen 84 kişinin yaşadıklarını ve koronaya karşı neden korunulması gerektiğini anlattıklarını ifade etti.

Enfeksiyon Koruma Yasası

Aşılarla daha iyi verilere ve ölüm oranlarını düşüren ilaçlara sahip oldukları için Kovid dalgasına hazırlıklı olduklarını dile getiren Lauterbach, Enfeksiyon Koruma Yasası ile de eyaletlere korona virüs salgınıyla mücadelede uygulayabilecekleri araçların verildiğini aktardı.

'Gittiğimiz yol, iyi bir yol değil'

Lauterbach, artan vakalara karşı eyaletlerin kapalı alanlar için maske zorunluluğu getirmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Şu an gittiğimiz yol, iyi bir yol değildir" dedi.

Hastanelerin de kapasitesinin sınırına geldiğine değinen Bakan, “Artık vakit geldi. Çok sert kısıtlamalarla sonradan sert tepki vermektense şimdi daha az kısıtlamalar uygulamak daha mantıklıdır" diye konuştu.

Almanya’da Kovid artıyor, maske zorunluğu çağrısı yapılıyor

DSÖ'den uzun Kovid uyarısı: Kadınlar daha çok etkileniyor!

Kovid-19 pandemisi bitti mi? İstatistikler ne diyor?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER