Anarşistler Seattle'da Özerklik İlan Etti: 'Şu anda ABD'yi Terk Ediyorsunuz'

ABD'de George Floyd'un polis kadar öldürülmesinin arkasında başlayan protestolar devam ediyor.

Anarşistler Seattle'da Özerklik İlan Etti: 'Şu anda ABD'yi Terk Ediyorsunuz'

ABD'de George Floyd'un polis kadar öldürülmesinin arkasında başlayan protestolar devam ediyor. İki haftaya aşan gösteriler sonrasında protestocular Seattle'da belediye binasını işgal etti. Anarşi Yanlısı grup 'Capitol Hill Autonomous Zone' isimli komünü kurduklarını duyurdu. 

s-d744d9833869c327b6f964ac7466d1f5481fc6
Floyd’un ölümünden daha sonra başlayan protestolar 15’inci günü geride bırakırken, en başından beri en yoğun protestoların yaşandığı Seattle şehrinde, anarşistler gösterilerin devam ettiği Cal Anderson Parkınının içinde yer aldığı Capitol Hill mahallesinde polisin ve orduya bağlı Milli Muhafızların çatışmalardan sonradan çekilmesinin ardındaki “özerkliklerini” duyuru ettiler. Bölgede, 8 Haziran itibariyle Capitol Hill Autonomous Zone/CHAZ (Capitol Hill Özerk Bölgesi) isimli komünü kurduklarını duyurdular.

'Şu anda ABD'yi terk ediyorsunuz' ve 'Capitol Hill Özerk Bölgesine Hoşgeldiniz' pankartları asıldı.

s-2c0e620b0b30c60056bae4305f2de4f8ff98e9
Bölge içinde çeşitli etkinlikler, film gösterileri, atölyeler düzenleniyor. Özerk bölge 6 sokağı içeriyor.Bölgenin güvenliğini “Redneck Revolt” örgütünün kontolündeki “John Brown Gün Club” isimli silahlı grup sağlıyor. Bölge sakinleri, polis olmadan daha güvende oldukları ve kendi güvenliklerini kendilerinin sağlayabileceği iddiasındalar.Özerk bölgeyi “ilk tanıyan ise” İndustrial Workers of the World / IWW (Dünya Sanayi İşçileri Sendikası) oldu. Sendika, kendi yayınlama organında özerk bölgeyi övgülerle tanıttı.

Belediye binası da işgal edildi.

Belediye binası da işgal edildi.Belediye binası da işgal edildi. Protestocular şehrin belediye başkanı Jenny Durkan için istifa sloganları attı.

Trump, Twitter'dan sık sık yaptığı 'Yasa ve düzen' açıklamasını yineledi ve protestocuları 'terörist' olarak niteledi.

s-373e8e89dc04b2b63abd4131d790d4219fac6b
Washington Valisi Demokrat Jay Inslee ve Seattle Belediye Başkanı Halkçı Jenny Durkan'a tepki gösteren Trump, "Şehrinizi geri alın. Almazsanız, ben alırım. Bu bir oyun yok. Bu çirkin anarşistler hemen durdurulmalı. Seri hareket edin" çağrısında bulundu. Trump, "Radikal solcu Demokratlar kadar yönetilen Seattle, iç teröristlerin egemenliğine geçti. Kanun ve nizam!" ifadesini kullandı. 

Kaynaklar: Sputnik / Evrensel / Capitolhillseattle

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER